Lenktynininkui S. Brundzai pusmečiui atimta teisė vairuoti

Penktadienį Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas išnagrinėjo administracinę bylą, kurioje administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas Stasiui Brundzai dėl to, kad 2011 m. gegužės 31d. Lukiškių skg. 6, Vilniuje, vairuodamas automobilį ir pravažiuodamas kitą stovintį automobilį nepaliko tarpo iš šono, pastarąjį kliudė ir apgadino, o iš eismo įvykio pasišalino.

S. Brundza turės sumokėti ir 3,5 tūkst. Lt baudą.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
S. Brundza turės sumokėti ir 3,5 tūkst. Lt baudą.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 14, 2012, 11:07 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:37 PM

S. Brundzai skirta 3,5 tūkst. Lt bauda ir atimta teisė vairuoti transporto priemonę 6 mėnesiams. Nustatant mažesnį nei numato įstatymas teisės vairuoti atėmimo terminą, teismas atsižvelgė į tai, kad viso apgadinto automobilio vertė - tik 2 tūkst. Lt. Padaryti sugadinimai nežymūs ir iš esmės neturi įtakos transporto priemonės prekinei išvaizdai, o jų remontas nors palyginti nebrangus, bet ekonomiškai netikslingas.

Nenustatyta, kad S. Brundza pasišalino iš įvykio vietos siekdamas išvengti atsakomybės už vairavimą transporto priemonės esant neblaiviam ar siekdamas išvengti atsakomybės už kitą sunkų teisės pažeidimą. Įvertinus šias aplinkybes, įstatyme numatytas teisės atėmimo minimalus terminas 3 metai akivaizdžiai neatitiko protingumo kriterijų ir buvo sutrumpintas.

Teismas atmetė specialisto S. Mitunevičiaus išvadą, kuria savo nekaltumą grindė S. Brundza, kaip pagrįsta ne tyrimais bei specialiomis žiniomis, o tik prielaidomis ir įsivaizdavimais, ką teisme ne kartą pabrėžė ir pats specialistas.

Nutarimas per dvidešimt dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.