Nuosprendį už žiaurų nužudymą mažeikiškis išklausė žiaumodamas gumą

Vos penkias klases baigti įstengęs, tačiau jau aštuonis kartus už vagystes, plėšimus, išžaginimą ir kitus nusikaltimus teistas mažeikiškis 30 metų Liudvikas Baltutis pirmadienį Šiaulių apygardos teisme išgirdo nuosprendį už itin žiaurų Akmenės rajono gyventojo 24 metų Tomo T. nužudymą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2012-12-17 16:44, atnaujinta 2018-03-14 14:05

Teismo salėje veidą po striukės gobtuvu slėpęs „Liuliu“ pravardžiuojamas L. Baltutis nuosprendį išklausė žiaumodamas gumą.

Kaltu dėl itin žiauraus nužudymo pripažintam L. Baltučiui teismas skyrė 18 metų nelaisvės ir pripažino pavojingu recidyvistu.

Nuteistasis aukos artimiesiems turės atlyginti 17 tūkstančių 368 litų turtinę ir 650 tūkstančių litų neturtinę žalą (po 150 tūkstančių litų neturtinės žalos priteista nužudytojo tėvui, motinai bei gyvenimo draugei, o 200 tūkstančių litų – mažamečiui Tomo T. sūnui).

Vaikinas negrįžo iš žvejybos

Pas savo gyvenimo draugės tėvus su šeima pasisvečiuoti pernai gegužės 6-ąją atvykęs Tomas T. nusprendė pažvejoti.

Aistringu žveju buvęs Tomas T. pažvejoti prie Varduvos upės savo automobiliu „Audi A 4“ išvažiavo popietę.

Telefonu su savo tėvų namuose likusia gyvenimo drauge kalbėjęs Tomas T. užsiminė, kad sutiko dviratininką, kuris žadėjo parodyti žuvingas vietas.

Į vėlesnius skambučius Tomas T. jau nebeatsiliepė. Kai vaikinas negrįžo namo, sunerimę artimieji ėmė jo ieškoti.

Ankstų gegužės 7-osios rytą ugniagesiai buvo iškviesti gesinti netoli Juodeikių (Mažeikių r.) padegto automobilio. Užgesinus automobilį paaiškėjo, kad tai - be žinios dingusio Tomo T. „Audi A 4“.

Aukai smogė ne mažiau 45 kartų

Netrukus Varduvos upės pakrantėje, ties Bugenių (Mažeikių r.) geležinkelio stotimi buvo rastas žiauriai nužudyti Tomo T. lavonas.

Ekspertai nustatė, kad vaikinui kastuvėliu, raktu peiliu bei kumščiais į galvą ir kitas kūno vietas buvo smogta ne mažiau 45 kartų.

Baudžiamojon atsakomybėn už Tomo T. nužudymą patrauktas L. Baltutis per ikiteisminį tyrimą parodymų nedavė.

Teisme L. Baltutis prisipažino nužudęs Tomą T., tačiau tvirtino, kad tai padarė nuo jo gindamasis.

L. Baltutis aiškino, kad su Tomu T. susipyko, kai šis jį atsisakė automobiliu nuvežti į parduotuvę nusipirkti cigarečių. Kaltinamasis aiškino, kad kilus barniui žvejys jį puolė peiliu, o jis tik gynėsi.

Tokie L. Baltučio išvedžiojimai teismo neįtikino – ekspertai nustatė, kad ne mažiau 45 smūgių sudavęs L. Baltutis Tomo T. nesiliovė mušti ir po to, kai šis parkrito ant žemės.

Nuo smūgių kastuvėliu lūžo kaukolės kaulai, sunkius sužalojimus patyręs Tomas T. netrukus mirė.

Be tėvo liko mažametis sūnus

Palikęs auką gulėti L. Baltutis iš įvykio vietos paspruko nužudytojo automobiliu, kurį paliko netoli Juodeikių kaimo esančiame kelyje.

Sugrįžęs į Mažeikius L. Baltutis girtavo, o paryčiais nusprendė sudeginti aukos automobilį.

Iš vieno draugo pasiskolinęs automobilį, o kito draugo paprašęs pasiskolintą mašiną pavairuoti L. Baltutis nuvažiavo iki šalikelėje paliktos Tomo T. „Audi A 4“ ir apliejęs ją benzinu padegė.

Žiauraus nusikaltimo auka tapęs Tomas T. našlaičiu paliko sūnų, kurio vyras su gyvenimo drauge buvo susilaukęs vos prieš tris savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.