Vokiečių aviganis cigarečių kontrabandininkus persekiojo daugiau kaip 5 kilometrus

Vokiečių aviganis Blackas pasienyje su Baltarusija daugiau kaip 5 kilometrus sekė įtariamų kontrabandininkų pėdsakais. Iš pradžių jis aptiko ir padėjo sulaikyti Šalčininkų rajono gyventoją, o kiek vėliau - į Lietuvą, įtariama, nelegaliai patekusį baltarusį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2012, 11:59 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:24 PM

Penktadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos patruliai Šalčininkų rajono Maciučių kaimo prieigose aptiko kelių asmenų pėdsakus. Jie per Lietuvos pusėje esančią kontrolinę pėdsakų juostą vedė į Baltarusiją ir atgal. Sekti pėdsakais komanda buvo duota tarnybiniam vokiečių aviganiui Blackui. Kiek pavedęs pasieniečius mišku į Lietuvos gilumą keturkojis aptiko 5 dėžes, iš viso 2500 pakelių, baltarusiškų cigarečių.

Nuo jų šuo užtikrintai tamsoje pėdsakais sekė dar daugiau kaip du kilometrus, kol prisivijo vyrą. Paaiškėjo, kad tai yra dokumentų neturėjęs 34 Šalčininkų rajono gyventojas. Šalia jo gulėjo 3 dėžės, iš viso 1500 pakelių, baltarusiškų cigarečių. Manoma, kad jis rūkalus nešė nuo sienos pažeidimo vietos, o išvydęs prisivijusį šunį krovinį metė ant žemės.

Blackas tęsė paiešką ir pasieniečius toliau vėl nuvedė užuostais pėdsakais. Po daugiau kaip 3 kilometrus besitęsusios paieškos Vilkiškių kaimo prieigose keturkojis miške aptiko besislepiantį vyrą. Sulaikytasis prisistatė 21 metų Baltarusijos piliečiu. Dokumentų jis neturėjo.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu sulaikytuosius pasieniečiai dviem paroms buvo uždarę į areštinę. Teismas baltarusį leido suimti dviem mėnesiams. Šalčininkų rajono gyventojas vėliau buvo paleistas.

Be to, Vilniaus rinktinės pasieniečiai dėl kontrabandos abiem vyrams pradėjo ir administracinės bylos teiseną. Dar viena administracinės bylos teisena pradėta lietuviui ir baltarusiui už tai, kad jie pasienio ruože buvo be dokumentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.