Artimiausias Darbo partijos bylos posėdis teisme - sausio 10 dieną

Artimiausias vadinamosios Darbo

V. Uspaskichas kartu su „darbiečiais“ V. Gapšiu ir V. Vonžutaite ketvirtadienį neteko teisinės neliečiamybės.<br>T. Bauras
V. Uspaskichas kartu su „darbiečiais“ V. Gapšiu ir V. Vonžutaite ketvirtadienį neteko teisinės neliečiamybės.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 20, 2012, 6:35 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:11 PM

„Dabar jau yra suderintas grafikas 2013 metams, tai artimiausias teismo posėdis yra sausio 10 dieną“, - ketvirtadienį sakė S. Verseckas.

Seimas ketvirtadienį panaikino sukčiavimu kaltinamų Darbo partijos vadovo parlamentaro Viktoro Uspaskicho, Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo Vytauto Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės teisinę neliečiamybę.

Panaikinti po Seimo rinkimų trijų „darbiečių“ įgytą imunitetą prašė Generalinė prokuratūra Vilniaus apygardos teismo prašymu.

V. Uspaskichas kartu su „darbiečiais“ V. Gapšiu ir V. Vonžutaite teisiami, kad eidami vadovaujančias pareigas Darbo partijoje nuo 2004 iki 2006 metų Vilniuje organizavo apgaulingą partijos buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Sukčiavimu šioje byloje be minėtų trijų parlamentarų kaltinama pati Darbo partija ir buvusi jos finansininkė Marina Liutkevičienė.

Bylos duomenimis, Darbo partijos apskaitoje 2004-2006 metais nebuvo apskaityta 25 mln. 116 tūkst. litų pajamų ir 23 mln. 724 tūkst. litų išlaidų, ir taip apgaule išvengė prievolės sumokėti į valstybės biudžetą 3 mln. 864 tūkst. privalomų mokesčių ir įmokų.

V. Uspaskichas savo kaltę neigia ir tvirtina, kad tai esanti politinė byla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?