M. Milinienė: „Mano sūnų ir A. Ūsą nužudę žmonės gali kėsintis ir į mane“

Prieš dvejus metus žiauriai kankinto ir nužudyto 24 metų Vaido Milinio motina Marija Milinienė per teismą pasiekė, kad policija jos šeimai skirtų apsaugą. Moteris sako esanti įsitikinusi, kad su jos sūnaus žūtimi tiesiogiai susiję vadinamieji Garliavos veikėjai, iš karto po nužudymo virtualioje erdvėje suorganizavę šmeižto akciją. V. Milinis buvo įvardintas trečiuoju pedofilu „Aidu“, kuris esą tvirkino mažametę L. Stankūnaitės dukrelę.

M. Milinienė sako esanti įsitikinusi, kad jos sūnų Vaidą ir A. Ūsą nužudė tie patys, su Garliavos minia susiję, asmenys.<br>M. Patašius
M. Milinienė sako esanti įsitikinusi, kad jos sūnų Vaidą ir A. Ūsą nužudė tie patys, su Garliavos minia susiję, asmenys.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-12-27 21:53, atnaujinta 2018-03-14 09:38

Anot M. Milinienės, tie patys žudikai nužudė ir Andrių Ūsą.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino kaunietės Marijos Milinienės prašymą ir nurodė Policijos departamentui ir Generalinei prokuratūrai jos šeimai skirti apsaugą.

Buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio žmona jau anksčiau prašė policijos apsaugos, tačiau pareigūnai ir prokurorai šio jos prašymo nepatenkino. Moteris jų sprendimą apskundė teismui.

M. Milinienė lrytas.lt žurnalistui sakė, kad apsaugos savo šeimai ji prašiusi dėl tam tikrų grėsmių, kurių kol kas negali viešinti. Moteris užsiminė, kad visa tai susiję su prieš dvejus metus įvykdytu jos sūnaus Vaido pagrobimu ir nužudymu, o taip pat su Drąsiaus Kedžio pedofilu apšaukto verslininko Andriaus Ūso mirties aplinkybėmis.

Tai, kad M. Milinienės šeimai būtina skirti apsaugą, nusprendė ir V. Milinio nužudymo bylą kuruojantys Kauno prokurorai, tačiau Generalinės prokuratūros vadovybė į šias išvadas neatsižvelgė.

Pasak M. Milinienės, jos prašymą dėl apsaugos skyrimo patenkinęs Vilniaus apygardos teismas susipažino su visa pateikta ikiteisminio tyrimo medžiaga.

„Joje esama duomenų, kad mano šeimai iš tikrųjų egzistuoja reali, o ne tariama ar išgalvota grėsmė. Policijos departamentas ir Generalinė prokuratūra dar gali šį teismo sprendimą skųsti, todėl nesu iki galo tikra, ar apsauga mano šeimai bus skirta“, - sakė moteris.

Sūnaus netekusi motina minėjo, kad tiriant jo nužudymo aplinkybes paaiškėjo labai svarbių duomenų. O tai gali būti priežastis, dėl kurios policijos iki šiol nesurasti įtariamieji gali kėsintis į ją ar šeimos narius.

Anot M. Milinienės, pareigūnai iki šiol nenustatė ir D. Kedžio bendrininko, nėra žinoma, kur yra ir ką veikia šis asmuo.

„Sužeistas, į kampą užspeistas žvėris neprognozuojamas. Sunku pasakyti, kokių veiksmų gali imtis žudikai jausdami, kad teisėsauga lipa jiems ant kulnų.

Be to, ne už kalnų ir prezidento rinkimai, todėl tie, kurie šalies vadovės poste nori matyti Neringą Venckienę, gali būti suinteresuoti sukelti naują kruvinų žudynių bangą. Prisiminkime ir M. Žalimo istoriją: laiku į tam tikrą informaciją nesureagavę teisėsaugininkai neužkirto žudikams kelio, nebuvo išgelbėtos niekuo dėtų žmonių gyvybės“, - svarstė M. Milinienė.

Lrytas.lt jau rašė, kad buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko A. Milinio žmona atliko savarankišką tyrimą, kurio metu gautą informaciją perdavė teisėsaugininkams.

Interviu lrytas.lt žurnalistui kiek anksčiau moteris minėjo jau išsiaiškinusi, kas siekė jos sūnaus mirties.

Šių duomenų M. Milinienė neatskleidė ir dabar tik užsiminė esanti įsitikinusi, kad jos sūnų nužudę nusikaltėliai susidorojo ir su A. Ūsu.

Lrytas.lt

žiniomis, Generalinė prokuratūra patikrinimui paėmė A. Ūso mirties aplinkybių tyrimo bylą, ketina išsiaiškinti, ar tyrėjai tinkamai atliko savo darbą.

„Neabejoju, kad A. Ūsas buvo nužudytas. O išvados, kad tai buvo viso labo nelaimingas atsitikimas, tik parodo, kaip atmestinai viskas buvo tiriama.

Mano žiniomis, žudikai iš jo keturračio motociklo bagažinės paėmė vieną degtinės butelį, todėl noriu jų paklausti: ar skani buvo ta kruvinoji degtinė?“ - sakė moteris.

Tyrimo metu nustatyta, kad likus maždaug valandai iki žūties A. Ūsas kaimo parduotuvėje nusipirko du butelius degtinės. Uždaroje jo keturračio bagažinėje rastas tik vienas. Nors teisėsaugininkai mano, kad pedofilu D. Kedžio išvadintas verslininkas vieną butelį degtinės išgėrė ir išmetė, tuo nelinkusi tikėti M. Milinienė.

„Atlikus skrodimą ir atidarius skrandį teismo ekspertai konstatavo, kad alkoholio kvapo jame nerasta. Jeigu žmogus prieš valandą išgėrė butelį degtinės, tai kur tada dingo alkoholis?“ - svarstė M. Milinienė.

Moteris įsitikinusi, kad jos sūnaus ir A. Ūso nužudymo bylas reikėtų sujungti į vieną, nes, jos manymu, abu nusikaltimus įvykdė tie patys su D. Kedžio aplinka susiję žudikai.

Neseniai paaiškėjo dar vienas susimąstyti verčiantis faktas - atsirado duomenų, kad A. Ūso mirties dieną netoli tragedijos vietos buvo pastebėtas D. Kedžio bendras Raimundas Ivanauskas. Šiam kauniečiui jau pareikšti įtarimai padėjus D. Kedžiui rengiant nužudymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.