Sužaloto vaiko mįslė: tėvai kaltina lunatizmą

Socialiniams darbuotojams radus išsekusį ir sumuštą vaiką, tėvai teisinosi, jog esą vaikas naktimis lunatikuoja ir galėjo pats susižeisti.

Dėl bendro organizmo išsekimo ir mažakraujystės vaikas kurį laiką buvo gydomas intensyviosios terapijos skyriuje. Ant kūno matėsi mušimo žymės.<br>G. Šiupario asociatyvi nuotrauka
Dėl bendro organizmo išsekimo ir mažakraujystės vaikas kurį laiką buvo gydomas intensyviosios terapijos skyriuje. Ant kūno matėsi mušimo žymės.<br>G. Šiupario asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas (panskliautas.lt)

Dec 27, 2012, 8:19 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:38 AM

Šventes 6-metis panevėžietis sutiko Panevėžio ligoninėje. Iš pradžių mažylis buvo gydomas intensyviosios terapijos skyriuje, vėliau perkeltas kitur.

Pragaru vaiko gyvenimą, kaip įtariama, buvo pavertęs jo 36 metų tėvas K. S., gyvenantis Molainių gatvėje.

Sumuštas vaikas buvo pastebėtas penktadienį po pietų savo namuose.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Audronė Grainienė sakė, kad šeimą aplankiusi socialinė darbuotoja atkreipė dėmesį į keistai besielgiantį šešiametį. Skirtingai nei kiti vaikai, jis stovėjo atokiau nuo kitų, atrodė išbalęs, kūne matėsi mėlynės.

Mažylio tėvai bandė aiškinti, kad esą sūnus serga, todėl dažnai atsikelia naktimis ir vaikštinėdamas užsigauna. Iškviesti medikai mažametį patikrinti išvežė į ligoninę.

Dėl bendro organizmo išsekimo ir mažakraujystės jis kurį laiką buvo gydomas intensyviosios terapijos skyriuje. Ant kūno matėsi mušimo žymės.

Policija sulaikė įtariamąjį vaiko tėvą K. S.

Šią daugiavaikę šeimą, auginančią aštuonis pametinukus vaikus, Panevėžio vaiko teisių apsaugos skyrius stebėjo jau kurį laiką. Dėl socialinių įgūdžių stokos arba, kitaip tariant, nesugebėjimo normaliai tvarkytis buityje, ji buvo įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą.

Anksčiau šeima gyveno Panevėžio rajone ir ten buvo lankoma socialinių darbuotojų.

A. Grainienė sakė, kad vyras su žmona negirtuokliauja, bet stokoja socialinių įgūdžių. Kiti šeimos vaikai buvo prižiūrėti, aprengti ir sotūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.