Klaipėdoje sulaikyta reketininkų gauja

Klaipėdos pareigūnai sulaikė asmenis, įtariamus pinigų prievartavimu. Spėjama, kad įtariamieji gali priklausyti Plungės rajone pradėjusiai formuotis naujai nusikalstamai grupuotei. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad gruodžio viduryje naktį miške grupė asmenų smurtu ir grasinimais iš vieno vyriškio reikalavo 3 tūkst. eurų. Įbaugintas vyras įtariamiesiems perdavė dalį reikalaujamos sumos. Klaipėdos rajono policijos pareigūnai sulaikė ne tik nusikaltimo vykdytojus, bet ir pagrindinį organizatorių.

Žmones, nukentėjusius nuo šių asmenų, policija ragina netylėti ir apie nusikaltimą pranešti.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Žmones, nukentėjusius nuo šių asmenų, policija ragina netylėti ir apie nusikaltimą pranešti.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-02 11:12, atnaujinta 2018-03-14 01:43

Du trisdešimties ir trisdešimt trejų metų ne kartą už smurtinius ir turtinius nusikaltimus teisti ir niekur nedirbantys įtariamieji suimti 3 mėnesiams. Jų aštuoniolikamečiam bendrininkui Klaipėdos rajono apylinkės teismas paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą 1 mėnesiui. Pareigūnai neatmeta, jog gali būti ir daugiau įtariamųjų.

Lietuvos Respublikos Baudžiamasis kodeksas už turto prievartavimą panaudojant fizinį smurtą numato areštą arba laisvės atėmimą iki 6 metų.

Policijos pareigūnai įtaria, kad sulaikytieji galėjo įvykdyti ir daugiau nusikaltimų. Visi nukentėję nuo šių asmenų raginami kreiptis į Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariatą arba paskambinti tel. 8 46 433 501 ar 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.