Naujamečiai linkėjimai sūnaus netekusiai motinai - drebant sulaukti galo

Pedofilu apšaukto, prieš dvejus metus pagrobto ir žiauriai nužudyto 24 metų Vaido Milinio motina Marija Milinienė vėl sulaukė grasinimų mirtimi. Prieš pat Naujuosius metus ji gavo laišką, kuriame teigiama esą ji pagimdžiusi pedofilą, užsimenama apie nenumaldomai artėjantį galą, jo siūloma laukti drebant. Moteris jau kreipėsi į teisėsaugą ir viliasi, kad jos šeimai galų gale bus skirti policijos apsauga.

M. Milinienė sako esanti įsitikinusi, kad jos sūnų Vaidą ir A. Ūsą nužudė tie patys, su Garliavos minia susiję asmenys.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
M. Milinienė sako esanti įsitikinusi, kad jos sūnų Vaidą ir A. Ūsą nužudė tie patys, su Garliavos minia susiję asmenys.<br>Asmeninio archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 3, 2013, 8:33 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:21 AM

Buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio šeima M. Milinienei adresuotą laišką gavo prieš pat Naujuosius metus. Pasak moters, tvarkingas vokas buvo padėtas prie paštu atkeliavusių sąskaitų bei sveikinimų, o atplėštas tik vakar – pirmąją 2013 metų dieną.

„Atplėšusi voką nustėrau, jame buvo popieriaus lapas, kuriame spausdintuvu didelėmis raidėmis parašytas atviras grasinimas man ir mano šeimai. Aš kaltinta tuo, kad pagimdžiau pedofilą, aiškiai pasakyta, kad man artėja galas ir jis visai netoli, siūloma drebėti ir jo laukti“, - lrytas.lt žurnalistui sakė M. Milinienė.

Kaunietė iš karto kreipėsi į teisėsaugą, pareigūnai išsivežė voką ir laišką. Atlikus ekspertizę tikimasi rasti grasintojo pirštų atspaudų ar DNR pėdsakų.

Grasintojas nurodė ir savo atgalinį adresą Naujojoje Vilnioje. Jį patikrinusi interneto paieškos sistemose M. Milinienė išsiaiškino, kad tai - kapinių adresas.

Apsaugos skirti neskuba

Pasak M. Milinienės, laišką, kuriame ji kaltinama pagimdžius pedofilą ir jai grasinama mirtimi, atsiuntė ne kas kitas, o vadinami „pedofilų medžiotojai“, dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio garbintojai.

Sūnaus Vaido netekusi kaunietė prieš kurį laiką kreipėsi į teisėsaugą prašydama jai ir jos šeimai skirti apsaugą. Moteris nurodė, kad esama rimto pagrindo manyti, jog šiuo metu dar neišaiškinti sūnaus žudikai gali kėsintis į jos gyvybę.

Nors moters prašymą palaikė ir V. Milinio nužudymo aplinkybes narpliojantys Kauno apygardos prokuratūros prokurorai, šalies Generalinė prokuratūra ir Policijos departamentas apsaugą skirti atsisakė. Moteris kreipėsi į teismą, praėjusią savaitę sulaukė sprendimo, kuriuo Policijos departamentas įpareigotas organizuoti jos ir šeimos narių apsaugą. Tačiau policijos pareigūnai Milinių šeimos dar nepradėjo saugoti. Policijos departamentas ir Generalinė prokuratūra dar gali šį teismo sprendimą skųsti.

„Manau, kad teisėsaugininkai turėtų rimtai atsižvelgti į egzistuojančias grėsmes. Ikiteisminio tyrimo medžiagoje surinkta pakankamai duomenų, kad pavojus išties realus, o ne išgalvotas. Iki šiol nenustatytas mažiausiai vienas D. Kedžio bendrininkas, nėra žinoma, kur yra ir ką veikia šis asmuo. Juk sužeistas, į kampą užspeistas žvėris neprognozuojamas. Sunku pasakyti, kokių veiksmų gali imtis žudikai jausdami, kad teisėsauga lipa jiems ant kulnų. Kita vertus, teisėsaugai nederėtų kartoti klaidų, kurios buvo padarytos, kai dėl D. Kedžio grasinimų į juos kreipėsi Laimutė Stankūnaitė su seserimi Violeta Naruševičiene. Grėsmės nebuvo įvertintos, V. Naruševičienė netrukus nužudyta“, - sakė M. Milinienė.

Kliedesius siekė įrodyti sukurtais faktais

Kaunietė kiek anksčiau lrytas.lt žurnalistui tvirtino žinanti, kas siekė jos sūnaus Vaido mirties. Susipažinusi su atliekamų ikiteisminių tyrimų medžiaga M. Milinienė sako neabejojanti, kad iškrypėliu apšauktą jos sūnų ir D. Kedžio pedofilija kaltintą verslininką Andrių Ūsą nužudė tie patys nusikaltėliai.

Moteris pasakojo, kad jos šeima tariamų kovotojų su pedofilais taikiniu buvo tapusi jau seniai. Anot M. Milinienės, nužudymais įtariamas D. Kedys žinojo jų šeimos adresą, automobilių, kuriais naudojosi Miliniai, numerius.

„Laimei, tą žudynių dieną mūsų nebuvo Lietuvoje, atostogavome užsienyje. Ką gali žinoti, gal dar vienu žudikų taikiniu būtų tapęs ir mano vyras Albertas (tuometis Kauno apygardos teismo pirmininkas. - Red.)? Na, o vėliau buvo pradėtas įgyvendinti D. Kedžio šeimos narių ir šio asmens garbintojų parengtas planas“, - lrytas.lt žurnalistui sakė M. Milinienė.

Į tariamų pedofilų medžiotojų vaidmenį įsijautę veikėjai, regis, žūtbūt siekė sau ir kitiems įrodyti, kad tuomečio Kauno apygardos teismo, kuriame dirbo Neringa Venckienė, pirmininko A. Milinio įsūnis Vaidas yra trečiasis pedofilas „Aidas“.

2010 metų vasarį per televiziją buvo parodyta laida, kurioje N. Venckienės namuose remiantis pasakojimu dailininkas piešė „Aido“ portretą. Neseniai užsienio ekspertai nustatė, kad šis portretas – tai perpiešta V. Milinio nuotrauka.

Milinių šeima buvo gavusi grasinantį laišką, jame užsimenama apie artėjančias laidotuves, siūlyta pasirūpinti vainikais. 2010 metų liepą prie Milinių namų Kaune buvo rastas laidotuvių krepšelis, šalia prilaistyta į kraują panašaus raudono skysčio.

Žudikai norėjo, kad kūnas būtų surastas greitai

2010 metų gruodžio 3-iąją be žinios dingo pedofilu apšauktas V. Milinis. Buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko įsūnio ilgokai nesisekė rasti nei šeimos nariams, nei teisėsaugininkams. Tik vėliau paaiškėjo, kad V. Milinis buvo pagrobtas, žiauriai kankintas, o vėliau nušautas jo paties ginklu.

V. Milinio kūnas rastas tik po aštuonių parų automobilyje „Subaru“ maždaug 4 kilometrai nuo namų, atokioje miško vietoje. Mėginta imituoti jaunuolio savižudybę, tačiau labai greitai pradėjo aiškėti, kad jis tapo vadinamųjų pedofilų medžiotojų auka. Teismo medicinos ekspertai V. Milinio kūne aptiko daugybę sužalojimų, regis, bandant kažką išgauti prieš egzekuciją jis buvo kalinamas ir žiauriai kankintas.   

M. Milinienei įvairių minčių kelia keista aplinkybė – vos tik žiniasklaida paskelbė, kad rastas jos sūnaus kūnas, internete pasipylė šmeižikiškų komentarų virtinė, esą jis buvo trečiasis D. Kedžio ieškotas pedofilas „Aidas“. Moteris sako neabejojanti, kad šmeižto kampanija buvo iš anksto kruopščiai D. Kedžio šeimos narių ir jo gerbėjų parengto plano dalis.

Anot M. Milinienės, jos sūnaus žudikai siekė, kad aukos kūnas būtų surastas kuo greičiau, ko gero, tam, kad galėtų pradėti kitą makabriško plano etapą – paleisti šmeižto laviną.

„Nesulaukdami, kol mes surasime Vaido kūną, po šešių dienų, gruodžio 9-ąją, žudikai grįžo į nusikaltimo vietą, keturioms su puse minutės įjungė Vaido mobiliojo ryšio telefoną. Tai buvo padaryta specialiai tam, kad signalas būtų užfiksuotas ir nustatyta vieta, joje mes netrukus ir radome palaikus“, - lrytas.lt žurnalistui sakė M. Milinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.