Šiaulietis sučiupo kaimynės butą apšvarinusį vagį

Šiauliuose į Saulės take esančio namo butą įsmukęs ir čia gyvenančią pensininkę apvogęs nusikaltėlis nespėjo pasidžiaugti grobiu – įsibrovėlį sučiupo ir policijai perdavė į pagalbą suskubęs nukentėjusiosios kaimynas.

Vagišius pasinaudojo tuo, kad trumpam iš buto išėjusi šeimininkė paliko neužrakintas duris.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Vagišius pasinaudojo tuo, kad trumpam iš buto išėjusi šeimininkė paliko neužrakintas duris.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 3, 2013, 2:53 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:10 AM

Pas aukštu žemiau gyvenantį kaimyną vardu Leonas 73 metų Ona V. trumpam užsuko trečiadienį vakare.

Išeidama į svečius moteris savo buto duris paliko neužrakintas.

Kaimyno bute šiaulietė ilgai neužruko - pasilabinusi ir paprašiusi jo iš parduotuvės parnešti maisto produktų Ona V. patraukė atgal.

Vos pradariusi kaimyno buto duris moteris išgirdo, kaip trinktelėjo jos buto durys. Neįprastas garsas ir šiaulietei, ir ją išlydinčiam kaimynui sukėlė įtarimų, kad į neužrakintą butą galėjo įsibrauti vagis.

Nieko nelaukdamas kaimynas nuskubėjo pažiūrėti, kas vyksta, ir laiptinėje užtiko iš Onos V. buto ką tik išėjusį nepažįstamą vyrą.

Įtartiną vyriškį sučiupęs kaimynas telefonu iškvietė policiją.

Atvykę pareigūnai pas sulaikytąjį 50 metų Virgilijų U. rado iš Onos V. buto pagrobtus dokumentus ir daiktus: šeimininkės bei jos jau mirusio sutuoktinio pasus, mobiliojo ryšio telefoną ir metalinę dėžutę su juvelyriniai dirbiniais.

Pilietiškai pasielgusio šiauliečio sulaikytą vagišių pareigūnai uždarė į areštinę.

Už grotų atsidūręs Virgilijus U. anksčiau neteistas, tačiau ne kartą baustas už girto pasirodymą viešoje vietoje.

Dėl vagystės iš Onos V. buto pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vagišiui gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.