Du paaugliai įtariami Klaipėdoje žiauriai nužudę benamį (atnaujinta)

Klaipėdos miesto apylinkės teismas, patenkinęs Klaipėdos apygardos prokuroro pareiškimą dėl kardomosios priemonės suėmimo skyrimo, leido mėnesiui laiko suimti du nepilnamečius asmenis - 14 ir 15 metų paauglius, kurie įtariami nužudę benamį.

Jei įtarimai pasitvirtins, nepilnamečiams grės laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Jei įtarimai pasitvirtins, nepilnamečiams grės laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 4, 2013, 3:41 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:36 AM

Policijos teigimu, benamis itin stipriai sumuštas ir suspardytas be jokios aiškios priežasties. Nusikaltimą tiriantys pareigūnai spėja, kad jo padarymo metu įtariamieji galėjo būti apsvaigę.

Penktadienį teismas spręs, ar leisti suimti sunkiu nusikaltimu įtariamus nepilnamečius.

Pasak policijos pranešimo, nusikaltimas buvo įvykdytas pernai gruodžio 23 dieną Klaipėdoje, Smiltelės gatvės daugiaaukštyje.

43 metų benamis su smurto žymėmis ant veido buvo rastas Kūčių išvakarėse Smiltelės gatvės 13-ojo namo laiptinėje. Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai sako, kad apie nusikaltimą policijai pranešė jaunas to paties namo gyventojas, kuris dabar su kitu netoliese gyvenančiu nepilnamečiu įtariamas pats įvykdęs šį nusikaltimą.

Policijos teigimu, abu paaugliai auga probleminėse šeimose, jie, kaip alkoholio ir narkotikų vartotojai, buvo žinomi tiek policijai, tiek Vaiko teisių apsaugos tarnybai.

Jei įtarimai pasitvirtins, nepilnamečiams grės laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų. Tai maksimali bausmė, kokią už nužudymą teismas gali skirti nepilnamečiui. Lietuvoje už nužudymą gali būti teisiami asmenys nuo 14 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.