Dukras V. Filiponenko galės pamatyti tik po dešimties metų

Jaunos moters ašaros ir šilti žodžiai apie Ispanijoje likusias mažametes

Vaikžudė neišvengė nelaisvės.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Vaikžudė neišvengė nelaisvės.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 4, 2013, 4:03 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:36 AM

Tokią bausmę praėjusių metų pavasarį jai buvo paskyręs ir Klaipėdos apygardos teismas. Pataisos namuose kalinti V. Filiponenko nepanoro išklausyti šio teismo sprendimo.

2009 metų gegužės 3-iąją V. Filiponenko vonioje pagimdė dvynius sūnus. Pamačiusi, kad vienas kūdikis gimė negyvas, motina nebandė jo gaivinti. Antrasis berniukas gimė gyvas, tačiau moteris jį pasmaugė nenustatytu daiktu smarkiai suspaudusi kaklą.

Negyvus dvynius V. Filiponenko išmetė į šalia namų esantį šiukšlių konteinerį, ten juos tą pačią dieną surado benamiai.

Klaipėdos apygardos prokuratūra Apeliacinio teismo prašė V. Filiponenko nuteisti ne už vieno, o už abiejų kūdikių nužudymą. Tačiau naujagimių kūnus apžiūrėjusių ekspertų išvadose nėra duomenų, kad ir kitas kūdikis buvo nužudytas tyčia. Jis mirė nuo kaukolės suspaudimo. Teismas neatmetė galimybės, kad kūdikio galvą motina galėjo per smarkiai suspausti gimdydama.

V. Filiponenko neprisipažino nužudžiusi ir antrąjį kūdikį. Ji pasakojo, kad gimus vaikui, bandė pasiekti spintelėje buvusias žirkles ir nukirpti virkštelę. Besiekdama spintelės, ji esą galėjo suspausti naujagimio kaklą.

Klaipėdietė tikino, kad po gimdymo jai pasidarė silpna, todėl ji atsigulė ant sofos ir užmigo, o rytą nubudusi naujagimių neberado. Atsikėlusi ji išėjo į darbą. Šia versija nepatikėjo nei Klaipėdos, nei Apeliacinis teismas.

Vienintelė V. Filiponenko pergalė teisme - nereikės mokėti valstybei už jos pargabenimą iš Ispanijos.

Policijos departamentas ekstradicijos išlaidas buvo įvertinęs 12,7 tūkst. litų. Apeliacinis teismas nusprendė, kad V. Filiponenko nuo Lietuvos pareigūnų Ispanijoje nesislapstė, todėl už jos pargabenimą turi sumokėti valstybė.

Į Lietuvą klaipėdietė buvo pargabenta iš karto po to, kai Ispanijoje pagimdė dvynukes. Lietuvos pilietybės neturinčios mergaitės liko gyventi su nuteistosios draugu. Bausmę atliekanti moteris draugui ir mažylėms nuolat rašo laiškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.