V. Milinį pedofilu apšaukę veikėjai keliaus į teismą

Nužudytą Vaidą Milinį trečiuoju pedofilu Aidu išvadinę Kovo 11-osios Akto signatarė Rūta Gajauskaitė ir žurnalistas Aurimas Drižius sės į teisiamųjų suolą.

Dėl V. Milinio šmeižto pradėta ir daugiau ikiteisminių tyrimų, bet R. Gajauskaitė buvo viena pirmųjų, kuri 24 metų kaunietį išvadino pedofilu.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Dėl V. Milinio šmeižto pradėta ir daugiau ikiteisminių tyrimų, bet R. Gajauskaitė buvo viena pirmųjų, kuri 24 metų kaunietį išvadino pedofilu.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė ("Lietuvos rytas")

Jan 4, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:45 AM

Kauno policijos tyrėjai pagaliau baigė vieną ikiteisminį tyrimą, susijusį su mirusio jaunuolio šmeižimu. Netrukus bus surašyti kaltinimai ir byla iškeliaus į teismą.

Nukentėjusiaisiais V. Milinio šmeižto byloje yra pripažinti jo motina Marija Milinienė bei brolis ir sesuo.

„R. Gajauskaitės ir A. Drižiaus paskleistas šmeižtas turėjo baisių padarinių, todėl tikrai pateiksime ir didžiulius ieškinius žalai atlyginti.

Jie Vaidą visai Lietuvai apskelbė pedofilu, o kitus namo vaikus įkalino namie.

Vaikai bijo išeiti į gatvę, į mokyklą, nes jie esą yra pedofilo brolis ir sesuo. Ir tai jiems sakyta viešai”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo M. Milinienė.

Dėl V.Milinio šmeižto pradėta ir daugiau ikiteisminių tyrimų, bet R. Gajauskaitė buvo viena pirmųjų, kuri 24 metų kaunietį išvadino pedofilu.

Praėjus tik šiek daugiau nei savaitei po buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnio laidotuvių, ji A. Drižiaus leidžiamame laikraštyje išspausdino straipsnį „Aidas ar Vaidas?”.

V.Milinis buvo įvardijamas kaip trečiasis pedofilas Aidas, kurio ieškojo, bet iki savo mirties taip ir nerado dviejų žmonių nužudymu įtariamas Drąsius Kedys.

Savo straipsnyje R. Gajauskaitė teigė, kad nėra jokių abejonių, jog V.Milinis yra pedofilas Aidas, o to įrodymas – jaunuolio turėtas raudonos spalvos automobilis, apie kurį esą pasakojo ir D.Kedžio bei Laimutės Stankūnaitės duktė.

V. Milinį trečiuoju pedofilu Aidu R. Gajauskaitė vadino ir vėlesniuose savo tekstuose, o A.Miliniui pasitraukus iš teismo pirmininko pareigų dėkojo Neringai Venckienei, tariamai atskleidusiai aukštuose postuose įsitaisiusį pedofilų klaną.

Įtarimai ir kaltinimai dėl V. Milinio šmeižto gresia nemažai jaunuolį juodinusių žmonių, tarp jų ir kai kuriems interneto komentatoriams.

Įtarimai dėl V. Milinio šmeižimo bei neteisėtos informacijos apie jo šeimos sekimą jau pernai rudenį buvo surašyti ir D. Kedžio tetai Audronei Skučienei.

Į Seimą kandidatavusi Garliavos kirpėja tada pasislėpė po teisine neliečiamybe, tačiau rinkimai seniausiai baigėsi, o įtarimai jai vis dar nepareikšti.

„Lietuvos ryto” žiniomis, tyrėjai nusprendė neskubėti, nes duomenų V. Milinio šmeižto ir sekimo byloje kasdien vis gausėja, įtariamųjų ratas didėja.

Kol nėra pakankamai duomenų pateikti įtarimus jiems visiems kartu, nuspręsta A. Skučienę kol kas palikti ramybėje ir taip išsaugoti ikiteisminio tyrimo duomenų paslaptį.

Mat pareiškus įtarimus A. Skučienei ji su savo advokatu galėtų ne tik pati susipažinti su bylos medžiaga, bet ir su ja supažindinti kitus įtariamuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.