Tarpušvenčiu Seimo viešbutyje parlamentarų būstus švarino vagys

Iš Vilniaus centre viešbutyje

Švenčių laikotarpiu Seimo narius apšvarino vagys.<br>V. Ščiavinskas
Švenčių laikotarpiu Seimo narius apšvarino vagys.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-01-06 00:08, atnaujinta 2018-03-14 00:11

Per didžiąsias žiemos šventes nuo ilgapirščių nukentėjo ne tik Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas - paaiškėjo, kad gruodžio pabaigoje vagys apšvarino ir daugiau Seimo viešbutyje įsikūrusių parlamentarų, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Kiek tiksliai politikų nukentėjo, teisėsaugininkai kol kas neatskleidžia. Kadangi po švenčių dar ne visi Seimo nariai grįžo į sostinę, prognozuojama, kad per artimiausias dienas pareiškimų dėl vagysčių bus daugiau.

Buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras konservatorius Donatas Jankauskas dienraščiui patvirtino, kad taip pat buvo apvogtas.

„Be pono Juliaus Sabatausko, kurio istorija buvo aprašyta gana plačiai, yra apvogta dar eilė Seimo narių“, - sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas Sigitas Šemis.

 Po to, kai buvo apvogtas parlamentaro J. Sabatausko butas Seimo viešbutyje Vilniuje, ketinama atnaujinti vaizdo kameras ir pakeisti spynas. Tačiau Seimo kancleris Jonas Milerius teigia, kad niekas neapsaugos parlamentarų, jei jie nesisaugos patys, pranešė LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“. 

Seimo nario J.Sabatausko butą ilgapirštis apšvarino sutinkant Naujuosius metus. 

„Kiekvienas butas turi signalizaciją, ją reikia įjungti, tuomet iš karto budintys apsaugos vyrai mato. Tačiau jeigu neįjungia, jeigu duris palieka atviras, tai kas gali atsakyti“, - kalbėjo J. Milerius. Kanceliarija išsiuntinės parlamentarams ir jų šeimoms raštus, kad reikia saugotis vagysčių. 

Tačiau vien perspėjimu apsiribota nebus - kancleris sako, kad ketinama atnaujinti apsaugos kameras, pakeisti užraktus, kad spynų nebūtų galima atrakinti paprastu raktu. Kai kur ketinama pakeisti lempas ryškesnėmis. Saugumas bus stiprinamas iš pinigų, kurie gaunami iš bankų už patalpų nuomą. 

„Dešimtim tūkstančių aš manau sutvarkyt. Bet kadangi tam pačiam pastate yra nuomojamos patalpos vienam iš bankų, iš to banko už nuomą gaunam pajamas ir iš tų lėšų sustiprinsim saugą. Iš biudžeto nebus naudojamos lėšos“, - kalbėjo Seimo kancleris. 

Policija sulaikė, o teismas leido suimti vagyste iš parlamentaro J.Sabatausko buto įtariamą vilnietį Valerijų Capuką. Anksčiau jis buvo apvogęs Seimo narį Algimantą Salamakiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.