Policija tiria ir nelaimingo atsitikimo Lampėdžiuose versiją

Sekmadienio popietę Kauno pakraštyje ant Lampėdžių karjero ledo radus mirusio kauniečio kūną su šautine žaizda pilve, ši istorija užminė nemažai mįslių. Lrytas.lt žiniomis, policija tiria ir nelaimingo atsitikimo versiją. Žinoma, kad niekur nedirbęs velionis dažnai patraukdavo ieškoti metalo laužo, gali būti, kad radęs savadarbį šaunamąjį įrenginį jį ardė ir įvyko tragedija.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 7, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:33 PM

Sekmadienio popietę į Kauno pakraštyje esantį Lampėdžių karjerą skubėjo policijos pareigūnai ir jų iškviesti ugniagesiai-gelbėtojai. Čia buvo rastas, kaip įtariama, nušauto 57 metų kauniečio Z. U. kūnas.

Pranešimą, kad netoli nuo kranto guli nuskendęs vyras, Kauno Santakos policijos komisariato budėtojai gavo vakar apie 16 val. 16 min.

Į nelaimės vietą nuvykę policijos pareigūnai netrukus iškvietė ugniagesius-gelbėtojus, jų prašyta padėti ištraukti nelaimėlio kūną.

Maždaug metro atstumu nuo kranto gulėjęs negyvas vyras buvo perduotas pareigūnams. Morge atlikus skrodimą teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad jo pilve – šautinė žaizda.

Mįslingos kauniečio mirties aplinkybes narpliojantys kriminalistai kol kas labai atsargiai vertina galimos žmogžudystės versiją. Pasak jų, sunkiai tikėtina, kad niekur nedirbęs, pinigų kuklioms vaišėms renkant metalo laužą prasimanydavęs 57 metų kaunietis galėjo būti tyčia nužudytas.

Įvairių minčių kelia ir tai, kad šalia kūno buvo rastas medžiokliniais šoviniais šaudyti pritaikytas, į vamzdį panašus savadarbis įrenginys.

„Gali būti, kad žmogus šį daiktą rado ieškodamas metalo. Gal jį bandė išardyti ir driokstelėjo gyvybę nusinešęs šūvis“, - svarstė pareigūnai.

Manoma, kad žuvusiojo kūnas ant Lampėdžių karjero ledo išgulėjo ne vieną dieną. Rinkti metalo išėjusio ir be žinios dingusio kauniečio jau kuris laikas ieškojo dukra.

Painią istoriją narpliojantys pareigūnai kol kas linkę atmesti ir galimos savižudybės versiją. Apklausti velionio artimieji nurodė, kad jis jokių ginklų neturėjo, gyveno įprastą, ramų gyvenimą.

Velionio rūbų kišenėse rastas jo mobiliojo ryšio telefonas ir kiti daiktai. Policijos pareigūnai artimiausiu metu ketina užduoti papildomų klausimų ekspertams, taip pat bandys išsiaiškinti, kur ir ką velionis veikė paskutinėmis savo gyvenimo valandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.