Išsakyti priekaištai teisėjui D. Kedžio šalininkui gali kainuoti laisvę

Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininką Vitalijų Kondratjevą nagrinėti bylas mokinęs Andrius Lobovas iš Jonavos stos prieš teismą. Už nepagarbą teismui ir trukdymą teisėjui atlikti savo pareigas jam gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jan 8, 2013, 11:12 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:14 PM

Įtarimai šioje byloje buvo pareikšti ir dar porai asmenų, tarp jų - ir vienam aktyviausių patvorio gyventojui Renaldui Ščiglinskui, tačiau jų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas.

„R. Ščiglinskas ir kiti nebuvo tokie iniciatyvūs, ne jie sugalvojo įsiveržti į teisėjo V. Kondratjevo kabinetą“, - lrytas.lt antradienį sakė tyrimą atlikęs Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Aurelijus Navickas.

„Pasivaikščioti“ po Kėdainių rajono apylinkės teismą A. Lobovas su bendražygiais, dviguba žmogžudyste įtariamo Drąsiaus Kedžio ir jo sesers Neringos Venckienės šalininkais, sumąstė pernai sausio 19 d.

Nepatenkinti Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininko V. Kondratjevo sprendimu grąžinti mergaitę jos mamai Laimutei Stankūnaitei, „violetiniai“ prie teismo surengė piketą, tačiau tuščioje gatvėje šiek tiek pastovėjusiems veikėjams netrukus pasidarė nuobodu.

A. Lobovas pasiūlė bendražygiams aplankyti V. Kondratjevą.

Į teismo pirmininko kabinetą įėję A. Lobovas, R. Ščiglinskas ir mergina, pradėjo V. Kondratjevą auklėti dėl užpernai gruodžio 16 d. priimto sprendimo, kuriuo N. Venckienės globotinė turėjo būti skubiai perduota mamai L. Stankūnaitei.

Atvykėliai V. Kondratjevui aiškino esą šis nieko neišmano apie bylą ir sprendimą priėmė nežinodamas visų bylos aplinkybių.

D. Kedžio gerbėjai bandė teisėjui įteikti N. Venckienės knygą „Drąsiaus viltis – išgelbėti mergaitę“, tačiau V.Kondratjevas atsisakė knygą priimti ir liepė „kedofilams“ palikti jo darbo kabinetą.

R. Ščiglinskas pakluso, tačiau A. Lobovas išeiti neketino. Jis pradėjo vartyti knygą, cituoti joje išdėstytas N. Venckienės mintis.

V.Kondratjevo kabinetą šis aktyvistas paliko tik tada, kai teismo pirmininkas pagrasino jam iškviesti policiją. Tačiau po kelių minučių A. Lobovas į kabinetą įsibrovė dar kartą, padėjo ant stalo knygą ir pratarė, kad su V. Kondratjevu dar neatsisveikina.

Po incidento Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas kreipėsi į Panevėžio miesto apygardos teismo pirmininką Valdą Petrą Meidų ir įteikė jam pareiškimą dėl galimo poveikio darymo bei teismų diskreditavimo.

V. Kondratjevo pareiškimą V. P. Meidus įteikė Teisėjų tarybai, o ši kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu nustatyti teismo darbą sutrikdžiusius asmenis ir iškelti jiems bylas. Dėl sausio 19-osios piketo A. Lobovui rugpjūčio mėnesį buvo skirta 1000 litų bauda.

Druskininkų miesto apylinkės teismas anksčiau už automobilių vagystes teistą jonaviškį nubaudė už Susirinkimų įstatymo pažeidimą, nes piketuotai nesilaikė įstatyme nustatymų reikalavimų ir savo nepasitenkinimą teismo pirmininko sprendimu reiškė arčiau teismo pastato nei tai leidžiama. Po poros dienų Kauno rajono apylinkės teismas A. Lobovui skyrė ir 500 litų baudą už nacių simbolikos naudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.