Šešias paras vyrą kankinęs kaunietis stojo prieš teismą

Kauno apygardos teismas atvertė rezonansinę baudžiamąją bylą, kurioje net septynis kartus praeityje teistas 29 metų Gerardas Tautvydas kaltinamas su bendru pagrobę seksualinių santykių su vyrais ieškojusį pagyvenusį gėjų, jį šešias paras kalinę išnuomotame bute ir pagrobę daugiau nei 70 tūkst. litų. G. Tautvydo bendras Milvydas Matukaitis už šį nusikaltimą jau nubaustas penkerių metų laisvės atėmimo bausme.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 8, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:14 PM

Nusikaltimas, dėl kurio prieš teismą stojo septynis kartus praeityje teistas recidyvistas G. Tautvydas, buvo įvykdytas 2008 metų lapkritį.

G. Tautvydas kartu su bendru M. Matukaičiu į išsinuomotą butą Kaune įsiviliojo lytinių santykių su vyrais internete ieškojusį pagyvenusį gėjų.

Homoseksualais apsimetę nusikaltėliai net neketino su juo artimiau draugauti - ėmė šantažuoti gėjų, kalino net šešias paras, iš įbauginto žmogaus sąskaitų pagrobė daugiau nei 70 tūkst. litų.

Pradžioje įkaitu tapęs gėjus buvo gąsdinamas dujiniu revolveriu, jam grasinta, kad internete bus paviešintas jį kompromituojanti filmuota vaizdo medžiaga.

Galiausiai nusikaltėliai savo aukai liepė į vieną ranką paimti pistoletą, į kitą – tabletę ir sakydami, jog tai narkotikai, žmogų nufotografavo. Kankintojai surišo rankas bei kojas ir mušdami reikalavo pinigų, vėliau įrėmė į ranką neaiškaus skysčio pilną švirkštą su adata ir grasino užkrėsti ŽIV.

Sužinoję, kad jų auka savo pinigus laiko banko sąskaitoje, nusikaltėliai nusprendė vykti į jo namus ir pagrobti mokėjimo kortelę. Grasindami nukapoti pirštus, sudeginti butą ir sodybą nusikaltėliai išgavo PIN kodus ir įvairiuose bankomatuose pasisavino 23 tūkst. litų, už 34 tūkst. litų nusipirko įvairių daiktų. Kad jų auka niekur nepabėgtų, nusikaltėliai įkaitą prisvaigindavo švirkštu leisdami psichotropinius vaistus, versdami gerti tabletes ir laikė uždarę vonios patalpoje.

Ištuštinę vieną sąskaitą nusikaltėliai išsiaiškino, kad vyriškos meilės ieškojęs gėjus turi ir daugiau pinigų. Įbaugintą žmogų jie privertė išgryninti ir atiduoti 14 tūkst. litų.

Už šį nusikaltimus G. Tautvydo bendras M. Matukaitis jau sulaukė bausmės, 2012-ųjų metų vasarį jam skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė. G. Tautvydas tuo metu slapstėsi nuo teisėsaugos, tad byla jo atžvilgiu buvo išskirta.

Lrytas.lt žiniomis, gėjais apsimetusių nusikaltėlių aukomis visoje Lietuvoje tapo ne vienas intymių santykių ieškojęs vyras. Į teisėsaugą kreipėsi toli gražu ne visi nukentėjusieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.