Vogtą vilkiką vairavę du Kazachstano piliečiai atsidūrė už grotų

Penktadienį Šiaulių miesto apylinkės teismas leido suimti du nusikalstamu būdu gauto turto įgijimu įtartus Kazachstano piliečius: 39 metų Dmitrijų K. ir 40 metų Olegą S.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2013, 4:45 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:25 PM

Abu užsieniečiai buvo sulaikyti trečiadienį Šiaulių rajone Ginkūnų kaime, kur atvažiavo neseniai Vokietijoje pavogtu vilkiku „Volvo“.

Apie tai, kad Šiauliuose turi pasirodyti prieš parą Vokietijoje pavogtas vilkikas, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnus informavo Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdyba.

Gauta informacija pasitvirtino - trečiadienį policininkai Ginkūnuose (Šiaulių r.), Malavėnų gatvėje sulaikė Vokietijoje pavogtą, 2012 metais pagamintą vilkiką „Volvo“, o abu juo važiavusius Kazachstano piliečius - uždarė į areštinę.

Pas vieną sulaikytąjį buvo rasti 99 tūkstančiai 500 eurų ir 200 dolerių.

Pareigūnai aiškinasi, ar į Lietuvą įvežti pinigai yra deklaruoti.

Už grotų atsidūrę Kazachstano piliečiai tvirtino, kad jie tėra tik Europoje vairuotojų paslaugas teikiantys asmenys, kurie vykdė nurodymą iš vienos Lietuvos vietos į kitą atvairuoti vilkiką ir nieko apie jo vagystę nežino.

Sulaikytieji sakė, kad į šį vilkiką įsėdo Kaune, o kitoje vietoje prie jo turėjo prisikabinti puspriekabę-refrižeratorių ir važiuoti toliau pagal gaunamus nurodymus.

Kaip šie asmenys gali būti susiję su vilkiko vagyste, bus siekiama nustatyti per ikiteisminį tyrimą.

Nors abu vairuotojai kaltę dėl jiems inkriminuoto nusikaltimo neigė, Šiaulių miesto apylinkės teismas leido juos suimti vienam mėnesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.