Narkotikų kurjeris tyli, „daktarų“ šulas – slapstosi

Kauno apygardos teismas pradėjo nagrinėti itin didelio kiekio kvaišalų 3 kilogramų amfetamino gabenimo bylą. Į teisiamųjų suolą sėdo jį sučiupusius pareigūnus net 12 tūkst. eurų kyšiu gundęs 28 metų kaunietis Vytautas Baltrušaitis. Kartu su juo vykęs „daktarų“ gaujos šulas Darius Mačianskas sugebėjo pasprukti ir šiuo metu yra ieškomas.

Praeityje už kvaišalų gabenimą teistas 28 metų Kauno gyventojas V. Baltrušaitis į teisiamųjų suolą sėdo antrąkart.
Praeityje už kvaišalų gabenimą teistas 28 metų Kauno gyventojas V. Baltrušaitis į teisiamųjų suolą sėdo antrąkart.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-01-21 17:28, atnaujinta 2018-03-13 13:49

Praeityje už kvaišalų gabenimą teistas 28 metų Kauno gyventojas V. Baltrušaitis į teisiamųjų suolą sėdo antrąkart. Jam pareikšti itin sunkūs kaltinimai – disponavus itin dideliu kvaišalų kiekiu turint tikslą juos platinti. Už tai įstatymas numato nuo 10 iki 15 metų nelaisvės.

Itin stambų kvaišalų kiekį gabenęs V. Baltrušaitis praėjusių metų spalio 8-ąją pareigūnams Prienų įkliuvo atsitiktinai.

Į jo vairuojamą „Mercedes Benz“ kelių patruliai dėmesį atkreipė, kai lenkdamas kitą automobilį vairuotojas pažeidė kelių eismo taisykles, kirto dvigubą ištisinę juostą.

Patruliai nusprendė nedrausmingą vairuotoją sustabdyti, įjungė švyturėlius bei garso signalą pasileido paskui. Išvykęs jį stabdančius policijos pareigūnus „Mercedes-Benz“ vairavęs kaunietis net nebandė sustoti, jis padidino greitį ir bandė pasprukti. Gaudynės truko apie 4 kilometrus.

„Mercedes-Benz” lėkė maždaug 160 kilometrų per valandą greičiu, nelėtindamas greičio ir tuomet, kai įsuko į Skriaudžių gyvenvietę.

Policijos persekiojamas vairuotojas Ramybės gatvėje buvo priverstas sustoti, nes atsidūrė aklagatvyje.

V. Baltrušaitis ir kartu vykęs Kauno nusikalstamo pasaulio šulas Darius Mačianskas iššoko iš automobilio ir bandė sprukti. Policininkai sulaikė V. Baltrušaitį, o D. Mačianskui pavyko paėmus didelį krepšį su juo pabėgti. Pareigūnai už pusės kilometro vėliau rado krepšį, kuriame buvo į paketus sufasuotas amfetaminas, net 3 kilogramai kvaišalų. Jų vertė juodojoje rinkoje – apie 160 tūkst. litų.

Nors ir sučiuptas su įkalčiais V. Baltrušaitis bandė išsisukti. Už tai, kad pareigūnai jį paleistų, o krepšį su kvaišalais išmestų, jis patruliams siūlė rekordinį kyšį, net 12 tūkst. eurų.

Šiandien Kauno apygardos teisme V. Baltrušaitis atsisakė duoti parodymus.

Kaunietis pareiškė kalbėsiąs tik tuomet, kai bus apklausti visi liudininkai, taip pat peržiūrėta filmuota medžiaga. Tokios pačios pozicijos jis laikėsi ir ikiteisminio tyrimo metu, atsisakė duoti bet kokius parodymus, tikino kalbėsiąs tik teisme.

V. Baltrušaitis anksčiau už narkotikų platinimą buvo nuteistas kalėti 9 metus, bet praėjus 5 metams už gerą elgesį iš pataisos namų buvo išleistas į laisvę. Jis įpareigotas nebendrauti su „daktarų“ grupuotės lyderiais.

Iki suėmimo V. Baltrušaitis dirbo vairuotoju augalinio aliejaus prekybos bendrovėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.