Girto teisėjo Z. Birštono iškeiktas vilnietis siekia prisiteisti 10 tūkst. litų

Kauno apygardos teismas turės narplioti skandalingo įvykio aplinkybes, kai Vilniaus apygardos teisme šlaistėsi girtas teisėjas Zenonas Birštonas. Jį privataus kaltinimo tvarka į teismą padavė ir dėl viešo įžeidimo užgauliai pažeminant priteisti 10 tūkst. litų kompensaciją prašo žurnalistų „Betmanu“ pramintas vilnietis Renatas Kačinauskas.

Girtą darbe pasirodžiusį teisėją Z. Birštoną demaskavęs R. Kačinauskas siekia iš jo prisiteisti 10 tūkst. litų kompensaciją už įžeidimą užgauliai pažeminant.<br>N. Povilaitis
Girtą darbe pasirodžiusį teisėją Z. Birštoną demaskavęs R. Kačinauskas siekia iš jo prisiteisti 10 tūkst. litų kompensaciją už įžeidimą užgauliai pažeminant.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 22, 2013, 6:57 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:33 AM

Incidentas, dėl kurio mantijos neteko Vilniaus apygardos teismo teisėjas Z. Birštonas įvyko 2011 metų kovo pabaigoje.

Į teismą atvykęs vilnietis R. Kačinauskas nesulaukė jo bylą nagrinėti turėjusio teisėjo Z. Birštono, tad ėmė jo ieškoti. Užsukęs į teisėjo kabinetą jis Z. Birštoną rado neblaivų. Girtas teisėjas esą iškeikęs R. Kačinauską, tad šis suskubo informuoti žurnalistus.

Šiems pasirodžius girtas teisėjas elgėsi labai nederamai, suskubo pasišalinti iš teismo pastato, lipdamas laiptais nugriuvo, o lauke žurnalistus keikė necenzūriniais žodžiais, vieną jų vadino „šūdų šūdo gabalu“. Teisėjas nurimo tik atvykus iškviestiems policijos pareigūnams, vėliau į alkoholio matuoklį jis įpūtė 0,59 promiles.

Po šio incidento Z. Birštonui teko atsisveikinti su teisėjo mantija, jis buvo atleistas iš darbo.

R. Kačinauskas buvusį teisėją į teismą padavė privataus kaltinimo tvarka, už viešą įžeidimą užgauliai pažeminant jis prašo priteisti 10 tūkst. litų kompensaciją.

Šiandien Kauno apygardos teisme turėjo vykti pirmasis posėdis, kuriame teisėjų kolegija bandytų sutaikyti bylininkus.

Deja, posėdžiui įvykti nebuvo lemta, paaiškėjo, jog buvęs teisėjas Z. Birštonas neatsiėmė teismo šaukimo taip pat R. Kačinausko skundo kopijos.

Konstatavęs, jog kaltinajam apie teismo posėdžio laiko ir vietą nėra žinoma, teismas nusprendė procesinius dokumentus siųsti pakartotinai.

„Jeigu mane būtų iškeikęs ne teisėjas, bet eilinis žmogus, tai šios bylos nebūtų. Tačiau tai padarė girtas teisėjas, kuris sprendžia žmonių likimus. Taikytis sutikčiau tik tada, jeigu jis man sumokės prašomą kompensaciją“, - lrytas.lt sakė „Vilniaus Betmanu“ žurnalistų pramintas R. Kačinauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.