Narkotikų prekeiviams – Kauno kriminalistų smūgis

Kauno Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnams pavyko nutraukti kvaišalų tiekimo kanalą į Norvegiją. Slaptos operacijos metu sulaikyti kurjeriai, gabenę net 12 kilogramų amfetamino. Netrukus įkliuvo ir jiems talkinęs kaunietis, vienas įtariamasis šiuo metu ieškomas.

Kvaišalų siuntos vertė juodojoje rinkoje siekia per 1 mln. litų.<br>Kauno policijos nuotr.
Kvaišalų siuntos vertė juodojoje rinkoje siekia per 1 mln. litų.<br>Kauno policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 22, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:15 PM

Operatyvinį tyrimą ONTV kriminalistai pradėjo gavę slaptos informacijos, jog su Kauno šešėliniu pasauliu sąsajų turintys kauniečiai į Skandinavijos šalis gabena itin stambias kvaišalų siuntas. Itin slaptas tyrimas truko apie pusę metų, operatyviniai darbuotojai nustatė įtariamųjų ratą, ėmė klausytis jų pokalbių telefonu, taip pat sekė jų bendravimą virtualioje erdvėje.

Galiausiai pavyko išsiaiškinti, kada ir kaip į Norvegiją bus gabenama stambi kvaišalų siunta, imta rengtis slaptai sulaikymo operacijai.

Praėjusį penktadienį, apie 16 val. 30 min. į Kalvarijos pasienio postą įriedėjo automobilis „Crysler Voyager“.

Nusikaltėliai buvo gerai pasiruošę, stengiantis nesukelti įtarimo kurjeriai apsimetė į užsienį išsiruošusia šeima – šalia vairuotojo, 26 metų kauniečio D. B. sėdėjo ketverių metukų jo sūnus, kartu vyko ir 46 metų moteris F. R.

Nors vairuotojas kategoriškai neigė gabenantis kvaišalus, kriminalistai jau turėjo patikimos informacijos, kad būtent jis yra tas žmogus, kuriam patikėta daugiau nei milijono litų vertės amfetamino siunta.

Patikrinus automobilį po priekine jo panele rasta slaptavietė, kurioje buvo 12 paketų su amfetaminu, kiekvienas jų svėrė po 1 kilogramą.

Netrukus kriminalistai sulaikė dar vieną įtariamąjį, 28 metų kaunietį A. P., kuris įtariamas organizavęs kvaišalų gabenimą į Norvegiją. Jį teismas leido suimti maksimaliam 3 mėnesių terminui, kvaišalus gabenęs kurjeris teismo sprendimu suimtas dviem mėnesiams, kartu su juo vykusi moteris – vienam.

Kriminalistai ieško nuo jų pasislėpusio ketvirto įtariamojo, 22 metų kauniečio Roko Misingevičiaus. Asmenis, žinančius R. Misingevičiaus buvimo vietą, jį mačiusius ar turinčius kitokios vertingos informacijos Kauno ONTV pareigūnai prašo paskambinti šiais telefonais 8-37-30 3166 arba 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.