Už prostitucijos organizavimą prieš teismą stojo buvęs Kauno politikas

Trečiadienį Kauno miesto apylinkės teismas atvertė skandalingą bylą, kurioje kaltinimai prostitucijos tinklo organizavimu, pelnymusi iš jos, neteisėta įmonės veikla bei dokumento klastojimu pareikšti buvusiam Kauno politikui, verslininku prisistatančiam 38 metų kauniečiui Deividui Kripui ir 21-erių Viktorijai Kaluginai. D. Kripo verslo partnerė, 38 metų Viktorija Jonaitienė įtariama „tik“ prostitucijos organizavimu.

Buvęs Kauno politikas D. Kripas kaltinamas tuo, kad organizavo prostitucijos tinklą, kuris jam per mėnesį galėjo uždirbti nuo 3 iki 16 tūkst. litų pajamų.<br>N. Povilaitis
Buvęs Kauno politikas D. Kripas kaltinamas tuo, kad organizavo prostitucijos tinklą, kuris jam per mėnesį galėjo uždirbti nuo 3 iki 16 tūkst. litų pajamų.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-01-23 16:50, atnaujinta 2018-03-13 09:59

Teismas nusprendė bylą nagrinėti uždaruose posėdžiuose, motyvuota tuo, kad dalyvaujant žiniasklaidos atstovams byloje liudininkių statusą turinčios, vyrus aptarnavusios merginos gali gėdytis duoti išsamius parodymus apie savo „darbą“. Tokių 18-20 metų merginų, kurios, pasak prokurorų, oficialiai buvo įformintos „masažuotojomis“ ir dirbo D. Kripui, esama net 22.

Apsidrausti nuo nemalonumų nepavyko

Buvęs „Naujosios sąjungos“ Kauno skyriaus narys, o vėliau į Krikščionių partiją perėjęs, tačiau kilus skandalui iš jos pašalintas D. Kripas prieš teismą žurnalistams kategoriškai neigė turintis ką nors bendra su jam pareikštais kaltinimais.

Jis tikino nežinojęs, kad dirbti masažuotojomis pasamdytos merginos tenkindavo vyrų aistras.

Teisiamasis prisiekinėjo, kad su darbuotojomis buvo pasirašomos sutartys, kuriose apibrėžiama, kas yra prostitucija, o šių paslaugų klientams nurodyta neteikti. Sutartyse net buvo minima, jog paaiškėjus, kad „masažuotoja“ seksualiai patenkino klientą, ji įmonei privalo sumokėti 5 tūkst. litų baudą.

Pareigūnai neabejoja, kad šios sutartys buvo surašytos tam, kad reikalui esant po erotinio masažo salonų priedanga veikusio prostitucijos tinklo organizatorius galėtų išsisukti visą kaltę suversdamas savo darbuotojoms. Būtent tokios pozicijos D. Kripas laikėsi žurnalistams komentuodamas į teisiamųjų suolą jį atvedusią istoriją.

Pagal pareikštus kaltinimus D. Kripui gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Prostitucijos tinklo priedangai – specialiai įkurta bendrovė

D. Kripas Kauno policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnams įkliuvo 2011 metų pabaigoje. Kriminalistai jau buvo gavę informacijos, kad po erotinio masažo salonų priedanga klesti gerai organizuotas prostitucijos verslas. Pradėjus rinkti operatyvinius duomenis paaiškėjo, kad tuometis Krikščionių partijos narys, vienos Kauno bendrovės vadovas D. Kripas veiklą, kuria yra kaltinamas, organizavo išties išradingai. Jis pasistengė, kad bendrovė, kuriai tuo metu vadovavo, nebūtų siejama su „masažo“ verslu, šiam tikslui buvo įsteigta kita įmonė.

„Veikdamas bendrininkų grupėje su V. Kalugina, siekė nuslėpti neteisėtai vykdomą prostitucijos veiklą, todėl įsteigė uždarąją akcinę bendrovę, kuriai vadovavo V. Kalugina. Siekdami išvengti teisinės atsakomybės už neteisėtai organizuojamą „erotinių masažų“ veiklą  gamino netikrus dokumentus: paslaugų teikimo sutarčių blankus, kuriuose nurodydavo melagingą informaciją“, - rašoma prokuratūros parengtame kaltinamajame akte.

Virtualioje erdvėje – pribloškiantys kaltinimai

Demaskuoti D. Kripo „verslą“ kriminalistams padėjo ne tik gauta operatyvinė informacija, bet ir vienas interneto tinklapis, kuriame žmonės mėgsta dalintis nuoskaudomis apie darbdavius. Jame buvo galima rasti įdomių atsiliepimų apie kaunietį, „krikščionį“ D. Kripą.

Internautai skundėsi, kad jis vengė atsiskaityti su darbuotojais, jiems liko skolingas. „Įžūlus, visada girdavosi pažintimis su nusikalstamo pasaulio atstovais, turbūt esu vienas iš nedaugelio, kuriam pavyko skolą atgauti, ne tik atgauti, bet ir gerai pagąsdinti. Į politiką nuėjo gudruolis, Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininkas (kas sumanys už šią partiją balsuoti, tegu žino)“, – rašė vienas internautų.

Čia pat galima rasti ir kur kas iškalbingesnių komentarų apie „krikščionį“ D. Kripą. Jam metami kaltinimai sąvadavimu. „Kiek čia apie D. Kripą, tą patį Krikščionių partijos narį, žmonės parašė, tai nė pusės nepasako. Ar kas žinote apie jo užklasinę veiklą?

Taigi, Deividėlis aktyvus suteneris, labai perspektyvus, pasitelkęs korumpuotus pareigūnus. Pasiryžęs ne tik viso Kauno erotinių masažų karaliumi tapti, bet ir į kitus Lietuvos miestus dairosi. Pinigai šiame versle tikrai dideli, nesuprantu, kodėl skolų negrąžina žmonėms ir normalų verslą žlugdo nesiskaitydamas su darbuotojais.

Beje, griežtas jis, negailestingas ir su neoficialiomis darbuotojomis, baudžia už ką tik gali, moka apgailėtinai, šantažuoja ir siūlo savo (prieglobstį? – Red.) savarankiškai šioje srityje besidarbuojančioms merginoms.

Tiesa, sako, suktis tai jis moka, niekur nesiskelbia, viskas lieka merginų atsakomybei. Jei kas pasidomėtų, pamatytų – jos tiek „į kietą ranką paimtos“, Kripo paranoja susirgusios, bijo kam ir prasitarti, su kuo reikalą turi. O jis net tinklapį sukūręs...“, – rašoma komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.