Kaune sulaikyti du nusikaltėliai – pradurdavę automobiliams ratus ir pavogdavę jų vairuotojų daiktus

Kaune sulaikyti du Vilijampolėje siautėję vagys. Pradūrę nusižiūrėto automobilio galinį ratą, jie pasekdama mašiną, palaukę kol vairuotojas sustos ir pradės keisti ratą – apvogdavo automobilį.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 24, 2013, 5:17 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:50 AM

Kauno Santakos policijos komisariato kriminalistai sulaikė su kauniečius, įtariamus asmeninių daiktų vagystėmis iš neužrakintų automobilių. Jie daiktus pagrobdavo tada, kai vairuotojai keisdavo specialiai iš anksto pradurtą padangą.

Analizuodami įvykius pareigūnai pastebėjo, kad 2012 metais Santakos policijos komisariato teritorijoje padaugėjo rankinių ir kitų vertingų daiktų vagysčių iš neužrakintų automobilių, kol žmonės keisdavo pradurtas, dažniausiai galines, padangas.

Pareigūnai spėjo, kad asmenys, darantys nusikaltimus, gali stebėti prie prekybos centrų atvažiuojančius automobilius, dažniausiai vairuojamus vyrų, be keleivių bei turinčius su savimi nešiojamas rankines. Įtarta, kad galinės automobilio padangos galėjo būti praduriamos aštriu daiktu vairuotojams nuėjus į prekybos centrą, o vėliau, kiek pavažiavus ir sustojus pakeisti padangą, iš salono žaibiškai pavagiamos rankinės, kiti vertingi daiktai.

Tyrėjai pradėjo taikyti kriminalinės žvalgybos veiksmus ir nustatė įtariamuosius.

Vakar apie 1. val. Kaune, Raudondvario plente vyrui bekeičiant galimai pradurtą automobilio „VW Passat“ galinį ratą, iš automobilio buvo pavogta rankinė su joje buvusiais įvairiais dokumentais, pinigais ir kitais daiktais.

Įvykio vietoje Santakos policijos komisariato tyrėjai kartu su policijos patruliais sulaikė įtariamuosius 23 metų M. K. ir jo bendraamžį E.B., gim. Abu veikėjai uždaryti į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Kauno apskrities policijos pareigūnai įspėja miestiečius: visada užrakinkite automobilį, net jei išlipate iš jo trumpam. Jūsų nerūpestingumu gali bet kada pasinaudoti nusikaltimus darantys asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.