Kauno bare siautėję vyrai gyrėsi priklausantys Kamuolinių gaujai

Vėlų penktadienio vakarą Kaune, viename Šilainių barų ėmė siautėti neblaivūs lankytojai. Kilus konfliktui su apsaugos darbuotojais buvo iškviesti policijos pareigūnai, o šiems atvykus – kilo muštynės. Jų metu nukentėjo du pareigūnai, vienam sužalota ranka, kitam – koja. Nors sulaikomi chuliganai esą šaukė, jog priklauso Kaune veikiančiai Kamuolinių gaujai, policija šią informaciją vadina artima nuliui.

Sulaikytuosius pareigūnai apibūdina kaip vietinius chuliganus ir vagis.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Sulaikytuosius pareigūnai apibūdina kaip vietinius chuliganus ir vagis.<br>A. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-01-27 11:43, atnaujinta 2018-03-13 04:39

Konfliktas tarp agresyviai nusiteikusių lankytojų ir apsaugos darbuotojų Baltų prospekte įsikūrusiame bare kilo apie 22 val. 30 min.

Apsaugos darbuotojai, pamatę, jog vieni nepajėgs susitvarkyti su įsisiautėjusiais chuliganais į pagalbą pasikvietė policijos pareigūnus.

Atskubėjus patruliams, bare siautėję girti vyrai net nemanė jiems paklusti. Aršuoliai ne tik nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų, bet jiems grasino, puolė muštis.

Grumtynių metu nukentėjo du Kauno policijos Patrulių rinktinės pareigūnai, vienam jų traumuota ranka, o kitam – koja. Pirminiais duomenimis, pareigūnams gali būti konstatuoti išnirimai ar sausgyslių patempimai.

„Sulaikyti trys asmenys, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o taip pat ir dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams. Mūsų žiniomis, vienas sulaikytojų – ieškomas kito policijos komisariato įtariant padarius nusikaltimą“, - lrytas.lt sakė Kauno Santakos policijos komisariato viršininkas Raimundas Abugelis.

Lrytas.lt žiniomis, visi trys sulaikytieji – Kauno Romainių rajono gyventojai. Du iš jų – policijai labai gerai žinomi broliai. Juos pareigūnai apibūdina kaip vietinius chuliganus bei vagis. Trečias sulaikytasis – to paties rajono gyventojas, jo atžvilgiu šiuo metu atliekamas tyrimas dėl galimų finansinių pažeidimų.

Nors internetinėje erdvėje pasirodė pranešimai, jog policijos pareigūnams aršiai pasipriešinusi trijulė siejama su Kauno Kamuolinių gauja, policijos atstovai šiuos teiginius vertina ironiškai.

„Jeigu kažkas kažkam pasakė, kad priklauso Kamuolinių ar kokiai kitai gaujai, tai dar nereiškia, kad taip ir yra. Gal kažkas kažką pažįsta, kartą automobilį nuplovė ar krepšį panešė. Mano manymu ši informacija (apie sulaikytųjų priklausymą gaujai – red.) artima nuliui, Santakos policijos komisariatas neturi duomenų, kad sulaikytieji asmenys būtų siejami su organizuotu nusikalstamumu“, - lrytas.lt sakė Kauno Santakos policijos komisariato viršininkas R. Abugelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai apie Vilniuje besibaigiančias karines pratybas