Teismas leido suimti bare siautėjusius ir du Kauno policininkus sužalojusius brolius

Kaune, Šilainių rajone siautėję girti kauniečiai, kurie prisistatė Kamuolinių gaujos nariais ir sužalojo juos sulaikiusius policininkus – laiką leidžia už grotų. Šiandien teismas leido suimti du aršiausius muštynių dalyvius – Romainiuose gyvenančius, policijai gerai žinomus du brolius. Trečiajam aršuoliui skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Jan 27, 2013, 3:51 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:19 AM

Konfliktas tarp agresyviai nusiteikusių lankytojų ir apsaugos darbuotojų Baltų prospekte įsikūrusiame bare kilo praėjusio penktadienio vakarą apie 22 val. 30 min.

Apsaugos darbuotojai, pamatę, jog vieni nepajėgs susitvarkyti su įsisiautėjusiais chuliganais į pagalbą pasikvietė policijos pareigūnus.

Atskubėjus patruliams, bare siautėję girti vyrai net nemanė jiems paklusti. Aršuoliai ne tik nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų, bet jiems grasino, puolė muštis.

Grumtynių metu nukentėjo du Kauno policijos Patrulių rinktinės pareigūnai, vienam jų traumuota ranka, o kitam – koja. Pirminiais duomenimis, pareigūnams gali būti konstatuoti išnirimai ar sausgyslių patempimai.

Į Kauno Santakos policijos komisariatą buvo pristatyti penki kauniečiai, du jų po apklausos išleisti namo, o trys sulaikyti.

Lrytas.lt žiniomis, aršiausi muštynių su policininkais dalyviai buvo du Romainiuose gyvenantys, kaip vietos triukšmadariai bei chuliganai žinomi broliai.

Incidento metu jie buvo visiškai girti – 30-metis G. C. į alkoholio matuoklį įpūtė 3,87 promiles alkoholio, o trejais metais vyresnis jo brolis M. C. - net 5,01 promiles. Kartu su jais sulaikytas to paties Romainių rajono gyventojas 26 metų E. R. buvo kiek blaivesnis, alkoholio matuoklis parodė „vos“ 2,26 promiles.

Pas minėtą asmenį sulaikymo metu rastas ir konfiskuotas dujinis pistoletas.

Kauniečiams prablaivėjus jiems buvo pareikšti įtarimai pasipriešinimu savo pareigas vykdžiusiems policijos patruliams.

Sekmadienį chuliganų trijulė buvo nuvežta į Kauno apylinkės teismą, prašyta juos suimti. Teismas patenkino prokurorų prašymą ir leido suimti abu brolius, vienas už grotų praleis mėnesį, kitas – 20 dienų. Trečias įtariamasis liko laisvėje, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?