Sieros rūgštimi merginą apipilti užsakęs P. Kairys skundžia teismo sprendimą

Savo kaltę neigiantis P. Kairys prašo jį išteisinti. P. Butėnas pripažino savo kaltę teisme.

P. Kairys nuosprendį apskundė.<br>M. Patašius
P. Kairys nuosprendį apskundė.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2013-01-29 18:15, atnaujinta 2018-03-13 00:30

Pagrindinis nusikaltimo organizatorius, buvęs E. Vosyliūtės draugas, 34 metų Paulius Kairys, Kauno apygardos teismo verdiktą apskundė praėjusią savaitę, o jo sumanyto nusikaltimo vykdytojas 25 metų Povilas Butėnas skundo nepateikė.

Sausio 4-osios nuosprendis Lietuvos apeliaciniam teismui galėjo būti apskųstas per 20 dienų nuo jo paskelbimo, tad P. Butėnas šia teise jau negalės pasinaudoti.

P. Kairys buvo nuteistas kalėti 11 metų, jo sėbrui P. Butėnui skirti 9 metai nelaisvės. Be to, merginos budeliai solidariai turės jai sumokėti per 19 tūkst. litų gydymo išlaidų ir po 200 tūkst. litų neturtinės žalos.

Teismas P. Kairį pripažino kaltu ir dėl neteisėto informacijos apie E. Vosyliūtę rinkimo.

Negalėdamas susitaikyti su tuo, kad Eglė nutraukė su juo draugystę, P. Kairys jos mašinoje „Audi“ paslėpė du telefonus, kuriuos prijungė prie kompiuteriu valdomos sekimo įrangos. Jis visada žinojo, kur ir kada E. Vosyliūtė važiuoja savo automobiliu.

Savo kaltę neigiantis P. Kairys prašo jį išteisinti. P. Butėnas pripažino savo kaltę teisme.

Likus kelioms minutėms iki nuosprendžio paskelbimo P. Kairys savo advokatui Ričardui Girdziušui tarė, jog skųsis, kur tik įmanoma.

P. Kairys purtosi kaltės, nepaisant teisėsaugos surinktų svarių įrodymų - mobiliojo ryšio telefono operatoriaus pateiktų duomenų, pagal kuriuos buvo nustatyta P. Kairio ir P. Butėno judėjimo vieta, laikas, P. Butėno, kitų liudininkų nuoseklių parodymų.

2011 metų gegužės 19 dieną P. Butėnas, patykojęs Eglės prie jos namų, daugiabučio laiptinėje, išliejo ant jos pusės litro talpos butelį skysčio, kurį gavo iš P. Kairio.

Už siaubingą išpuolį P. Kairys sumokėjo P. Butėnui 2000 litų.

P. Kairys degė kerštu už tai, kad mergina išdrįso jį palikti.

E. Vosyliūtės gyvenimas po apliejimo sieros rūgštimi virto košmaru. Mergina iki šiol patiria siaubingas kančias. Deginantis skystis giliai įsiskverbė į odą, pažeidė plaukus.

Kaunietė neteko darbo, buvo priversta atsisakyti mėgstamos veiklos.

Eglės kūnas nusėtas skausmingais randais, į gatvę ji išeina apsiklijavusi veidą odos spalvos pleistro gabaliukais.

Kauno klinikose E. Vosyliūtei atlikta per 30 plastinių operacijų. Gydymas gali užtrukti 5 metus.

P. Kairys praeityje yra teistas Europos Sąjungos lėšų paskirstymo aferos byloje, o recidyvistas P. Butėnas teisiamųjų suole sėdėjo jau 5 kartus, iš jų vieną kartą - už grupinį nepilnamečių merginų išžaginimą.

P. Kairys užaugo Vilijampolės rajone, iš kurio yra kilę žiauriausi Kauno banditai. „Daktarų“ gaujai priskiriamas vyresnysis P. Kairio brolis Regimantas Kairys buvo minimas žmogžudystės byloje.

Anot E. Vosyliūtės, P. Kairys prieš nudeginimą sieros rūgštimi jos palaukė laiptinėje ir įrėmęs į šoną revolverį, pro dantis iškošė: „Jei nebūsi su manimi, nebūsi su niekuo“.

Kitąsyk Eglei P. Kairys papasakojo, kaip viena mergina, su kuria jis draugavo anksčiau, už neištikimybę buvo sudaužyta beisbolo lazdomis ir iki šiol negali vaikščioti. Jo pasamdyti nusikaltėliai suluošino ir buvusios draugės vaikiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.