V. Milinio nužudymą gali atskleisti dailininkas (papildyta)

Tariamo pedofilo Aido portretą prieš trejus metus nupiešęs jaunas dailininkas atsidūrė tyrėjų taikiklyje. Būtent jis gali padėti atskleisti buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnio Vaido nužudymo paslaptį.

Manoma, kad šis dailininkas, kurio tapatybė dar nenustatyta, gali suteikti informacijos žmogžudystės tyrėjams.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Manoma, kad šis dailininkas, kurio tapatybė dar nenustatyta, gali suteikti informacijos žmogžudystės tyrėjams.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas”)

Feb 6, 2013, 7:36 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:44 PM

Kauno apygardos prokurorai nežinomo dailininko pradėjo ieškoti paaiškėjus, kad jo pieštas tariamo pedofilo portretas yra tiksli vaikino nuotraukos kopija.

Tai patvirtino dvi nepriklausomos ekspertizės.

2010-ųjų pradžioje vienoje televizijos laidoje buvo rodoma, kaip kuriamas portretas, o apie tariamą pedofilą dailininkui pasakojo dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio sesuo tuometė Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė.

Aiškėja, kad visa tai buvo melas, o dailininkas užsakymą galėjo atlikti žvelgdamas į V.Milinio nuotrauką.

„Pareigūnai ieško to dailininko, jo asmenybė dar nėra nustatyta”, – patvirtino Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Vitoldas Guliavičius.

Žino spektaklio dalyvius

Kodėl po tiek laiko V .Milinio nužudymą tiriantiems pareigūnams parūpo piešinio autorius, kuris anksčiau nieko nedomino?

Jeigu piešdamas tariamą pedofilą vyriškis tik vaidino, jis privalės atskleisti, kas režisavo šį spektaklį ir jame atliko pagrindinius vaidmenis.

Tokios žinios kriminalistams labai praverstų įvertinus aplinkybę, kad V.Milinis greičiausiai tapo pedofilų medžiotojų auka.

Jie manė, kad kalbėdama apie pedofilą Aidą mažametė D. Kedžio duktė tiksliai neištarė tariamo prievartautojo vardo.

Prokurorai tikina šiam žmogui turintys ir daugiau svarbių klausimų, tačiau kol kas jo niekas neatpažino, televizijos laidoje piešėjo pavardė taip pat nebuvo nurodyta.

Pasakojo tuometė teisėja

V. Milinio žudikų ieško ne tiktai kriminalistai, bet ir kauniečio motina Marija Milinienė, kuri pareiškė nenurimsianti, kol nusikaltėliai neatsidurs teisiamųjų suole.

Nuo pat sūnaus mirties M. Milinienė neabejojo, jog vaikinas tapo vadinamųjų pedofilų medžiotojų auka.

Šeima nuolat buvo sekama, jai įvairiomis formomis grasinta, prie namų padėti gedulingi vainikai.

D. Kedžio garbintojai neabejojo, kad pedofilijos tinklą rezgė vėliau nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius, mįslingomis aplinkybėmis miręs verslininkas Andrius Ūsas ir mistinis Aidas.

N. Venckienė tikino mačiusi mergaitės neva minimą pedofilą Aidą Kauno apygardos teisme ir televizijos laidoje pati dailininkui pasakojo, kaip jis atrodė.

Motinos įdirbis vertingas

M. Milinienė iškart suprato, kad piešinyje pavaizduotas žmogus stulbinamai panašus į jos sūnų Vaidą.

Kaunietė mano, kad tokiu būdu mėginta mesti šešėlį tiek ant paties jaunuolio, tiek ant visos šeimos.

M. Milinienė, įžvelgdama piktus kėslus, paprašė Olandijos ekspertų palyginti sūnaus nuotrauką ir piešinį.

Ekspertai pareiškė, kad piešinys nukopijuotas nuo nuotraukos.

Mėgindami išsklaidyti abejones Kauno apygardos prokurorai paprašė pakartoti tyrimą Lietuvos teisės ekspertizės centre.

Jo specialistai pateikė tokią pat išvadą.

„Dailininkas turėtų pasakyti, kieno užsakymu jis kūrė piešinį”, – svarstė M. Milinienė.

Mirtį gaubia paslaptis

24 metų V. Milinis dingo 2010-ųjų gruodžio 3 dieną, o po aštuonių parų draugai jo kūną automobilyje „Subaru” aptiko maždaug 4 kilometrai nuo namų Sergeičikų kaime (Kauno r.), atokioje miško vietoje.

Ekspertai ant jaunuolio kūno rado daugybę sumušimų, kurie galėjo atsirasti priešinantis, žmogus prieš mirtį kelias dienas negavo maisto ir vandens.

Kaunietis keturias paras buvo laikomas nelaisvėje ir kankinamas, o į mašiną įkeltas jau negyvas – taip mėginta imituoti savižudybę.

Savigynai išduotas pistoletas, iš kurio buvo paleista kulka į galvą, rastas vidinėje striukės kišenėje.

Žudikai persistengė – sau į galvą kulką paleidęs žmogus negalėjo vėl užtaisyti pistoleto ir įkišti jo į vidinę drabužio kišenę.

Mašinos salonas buvo kruopščiai išvalytas siekiant nepalikti pirštų atspaudų, o pro pravertą liuką išgaravo visi kvapai.

Praėjus porai dienų po nužudymo kažkas pravėrė ir vėl uždarė priekines automobilio keleivio pusės dureles, mat ant jų sniego buvo mažiau negu ant kitų „Subaru” durelių.

Gruodžio 9-ąją keturioms minutėms buvo įjungtas V. Milinio mobiliojo ryšio telefonas – kažkas galėjo tikrinti gautas žinutes, skambučius.

Vienas veikėjas jau prisišnekėjo

* Prokurorams jau pavyko demaskuoti vieną vyriškį, kuris televizijos laidoje tikino matęs į D. Kedžio sugyventinės Laimutės Stankūnaitės tėvų butą Kaune įeinantį teisėją J. Furmanavičių.

* Šis vyriškis gyvena atokiame kaime, o jo sesuo nuomojosi butą tame pačiame name, kuriame gyvena L. Stankūnaitės tėvai.

* Laidos siužete matyti, kaip kopūsto galvą rankose laikantis vyriškis samprotauja matęs teisėją J. Furmanavičių, žingsniuojantį L. Stankūnaitės tėvų buto link.

* Apklausiamas prokurorų vyriškis iš pradžių gudravo ir tikino, kad tokią žinią jam perdavė kartu su seserimi gyvenanti mergina.

* Akistatos su ja metu tariamas liudininkas visiškai palūžo ir pareiškė teisėjo J. Furmanavičiaus nepažįstąs, o paliudyti nebūtus dalykus neva prašė rengti reportažo atvykę žmonės.

* Vyriškis aiškino manęs, kad vaizdo kamera yra išjungta, ir net nežinantis, kodėl pakartojo žodžius, kuriuos buvo prašomas pasakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.