VSD etiketės lipdymas N. Puteikį atvedė į teisiamųjų suolą

Dažnai savo kalbų nekontroliuojantis Seimo narys Naglis Puteikis prisišnekėjo. Prokurorams dėl tariamai kyšininkaujančių Klaipėdos tarybos narių besiaiškinantis parlamentaras vasario pabaigoje privalės apsilankyti ir Vilniaus apylinkės teisme, kuriame yra nagrinėjama vilniečio Mariaus Kuprevičiaus jam iškelta privataus kaltinimo byla dėl šmeižto.

Vilniaus miesto apylinkės teismui nurodyta N. Puteikiui iškelti bylą dėl šmeižto.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Vilniaus miesto apylinkės teismui nurodyta N. Puteikiui iškelti bylą dėl šmeižto.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 7, 2013, 8:49 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:18 AM

„VSD negali parinkti normalios psichikos agentų?“ - tokią repliką M. Kuprevičiaus atžvilgiu pernai gruodžio 6 d. LRT laidoje „Tautos aikštė. Nacionaliniai debatai“ mestelėjo Seimo narys.

Šie N. Puteikio žodžiai sukėlė laidoje dominavusios „violetinės“ publikos ovacijas.

„Šis teiginys yra absurdiškas ir neatitinkantis tikrovės, tai šmeižimas ir žeminimas. Jokių reikalų su VSD nesu turėjęs ir neturiu, tuo labiau nesu šios įstaigos agentas“, - teigia M. Kuprevičius.

Ankščiau buvęs aktyvus Drąsiaus Kedžio šalininkas dėl N. Puteikio paskleisto šmeižto privataus kaltinimo tvarka kreipėsi į Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismą.

Jo skundą išnagrinėjęs teisėjas Ovidijus Ramanauskas atsisakė pradėti privataus kaltinimo bylą, tačiau nurodė prokuratūrai pradėti ikiteisminį tyrimą N. Puteikio atžvilgiu. Esą šmeižtas buvo paskleistas kalbant apie rezonansinę bylą, todėl valstybinį kaltinimą joje turėtų palaikyti sostinės prokurorai.

Teisėjo nutartį apskundė ir M. Kuprevičius, ir prokuratūra. Jų skundai buvo patenkinti, Vilniaus miesto apylinkės teismui nurodyta N. Puteikiui iškelti bylą dėl šmeižto.

Vasario 27 d. teisėjas O. Ramanauskas privataus kaltinimo byloje rengia taikomąjį posėdį. Jei M. Kuprevičius nesutiks taikytis su N. Puteikiu, teismas privalės kreiptis į generalinį prokurorą Darių Valį, kad šis prašytų Seimo leisti panaikinti parlamentaro teisinę neliečiamybę.

Ją panaikinus, bylą bus galima nagrinėti iš esmės.

Už šmeižimą, paskleistą per visuomenės informavimo priemones, Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pasak M. Kuprevičiaus, N. Puteikis ir kiti N. Venckienės šalininkai ne kartą savo viešuose pasisakymuose yra teigę, kad VSD yra nusikalstama institucija, dirbanti ne Lietuvos žmonių labui, o prieš juos, todėl sakydamas tai, kad jis yra šios institucijos agentas, bando sumenkinti jį, kaip liudytoją bylose, kurios yra pradėtos N. Puteikio ginamos Neringos Venckienės ir jos giminaičių bei šalininkų atžvilgiu.

Esą žiūrėkite, kam M. Kuprevičius dirba, negi galima tikėti tuo, ką jis liudija.

„Aš asmeniškai viešai ne kartą kritikavau N. Venckienę, jos šeimos narius, vyrą Aidą Venckų, tetą Audronę Skučienę, padedu teisėsaugai atskleisti jų galimai nusikalstamas veikas. Mano pasisakymai privertė dalį žmonių susimąstyti, atvėrė akis, kad N. Venckienė ir jos šeimos nariai yra paprasčiausi melagiai, o ne kilnūs kovotojai už tiesą.

Bliūkštant N. Venckienės, kaip kovotojos už teisingumą, įvaizdžiui (prie to prisidedu ir aš viešindamas man žinomas aplinkybes apie jos melą), kartu griūna ir Seimo nario N. Puteikio reputacija.

Bandydamas stabdyti šį procesą ir išsaugoti savo, kaip visuomenės veikėjo ir politiko, reputaciją ir finansinę gerovę N. Puteikis sąmoningai klaidina visuomenę, konkrečiai – „vidutinio mąstymo“ žmones, kad mano vieši pasisakymai, liudijimai bylose būtų laikomi niekiniais ir, kad aš esą kalbu ne savo laisva valia, o paveiktas nusikalstamų, prieš valstybę dirbančių institucijų“, – savo skunde teismui rašo M. Kuprevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.