Į Dublino areštinę uždarytas aktorius R. Rudokas atgavo laisvę

Trijų koncertų gastrolėms į Airiją nuvykusi humoristinė muzikos grupė „Čili'nam“ įsivėlė į skandalą. Vienas trijų grupės narių, aktorius Ramūnas Rudokas, atsidūrė areštinėje, tačiau penktadienio pavakarę buvo iš jos paleistas. Aktorius penktadienio rytą Dubline sulaikytas už nederamą elgesį lėktuve ir pasipriešinimą policijos pareigūnams, tačiau teisme atsipirko bauda, kurią skyrė labdarai. 

Pernai spalį Airijoje koncertavusi grupė „Čili'nam“ sulaukė sėkmės, tad pasirodymą nutarė pakartoti ir šiemet.<br>M. Vaitkus
Pernai spalį Airijoje koncertavusi grupė „Čili'nam“ sulaukė sėkmės, tad pasirodymą nutarė pakartoti ir šiemet.<br>M. Vaitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, Beatričė Jurevičiūtė

2013-02-08 23:44, atnaujinta 2018-03-12 07:15

Aktorių R. Rudoko, Mariaus Jampolskio ir dainininko Stano suburta grupė jau ne pirmą sykį lankosi Airijoje. Šį kartą grupės pasirodymai suplanuoti Longfordo, Galvėjaus ir Kavano miestuose.

Tačiau šios gastrolės R. Rudokui vos nepasibaigė dar nė neprasidėjusios.

„Jis nederamai elgėsi lėktuve. Todėl vos atskridus į Dubliną jo oro uoste jau laukė policijos pareigūnai. Ramūnui buvo uždėti antrankiai, tačiau jis nepakluso“, - pasakojo kartu skridę žmonės.

Po šio incidento R. Rudokas buvo nuvežtas į areštinę ir sulaikytas iki teismo posėdžio. Posėdis įvyko penktadienio popietę. Aktorius paleistas, nes sutiko sumokėti 200 eurų baudą, kuri skirta labdarai.

Policija: „Jis keliavo apsvaigęs“

Lrytas.lt susisiekė su Airijos policijos atstovu ryšiams su visuomene. Šis patvirtino, kad šį rytą Dublino oro uoste suimtas lietuvis. 

„Vyras, įžengęs į penktą dešimtį. Jis sulaikytas dėl dviejų pažeidimų. Civilinės aviacijos taisyklių pažeidimo, nes keliavo akivaizdžiai paveiktas svaiginamųjų medžiagų, taip pat – dėl viešosios tvarkos pažeidimo“, - portalui sakė pareigūnas. 

„Galiu patvirtinti, kad sulaikomas šis vyras nesielgė supratingai. Mano turimais duomenimis, jis turėjo galimybę atsipirkti įspėjimu ir būti paleistas, tačiau elgėsi taip, kad buvo sulaikytas ir nuvežtas į areštinę“, - sakė policijos pareigūnas. 

Po valandos policija patvirtino, kad įvyko teismas, aktorius - paleistas. Jis sumokėjo 200 eurų baudą, kuri bus skirta labdarai.

Įtrauks į nepageidaujamų keleivių sąrašą

Kartu skridusių liudininkų teigimu, nuo į lėktuvą įlipusio aktoriaus dar Kaune sklido alkoholio tvaikas. Portalo žiniomis, grupę skraidinusios bendrovės „Ryanair“ atstovai Dubline jos nariams iškart pasakė, jog nuo šiol R. Rudokas šios aviakompanijos skrydžiais nebegalės naudotis - jis įtrauktas į „juodąjį sąrašą“.

Paskambinus koncertų Airijoje rengėjų nurodytu telefonu, atsiliepęs vyras neigė, kad įvyko incidentas: „Koncertai tikrai įvyks. Kas jums sakė, kad čia kažkas nutiko? Nieko apie tai nežinau.“

Portalui lrytas.lt pavyko susisiekti su M. Jampolskiu. „Negaliu nieko komentuoti, dabar ten važiuojame“, - kiek sutrikusiu balsu sakė aktorius ir paprašė paskambinti vėliau. Po valandos jis sakė, kad grupė apsisprendė nieko nekomentuoti. „Koncertai tikrai įvyks“, - patikino Marius.

Keistas sutapimas - renginių plakatuose nurodoma, kad juos ves buvęs grupės „Pikaso“ narys Dovydas Šamrajus. Šią savaitę paaiškėjo, kad buvęs dainininkas buvo sulaikytas tiriant su narkotikų platinimu susijusią bylą.

Išsiblaivęs mąstys kitaip

Įmonės „Zuzi muzika“, kuri organizuoja renginius Lietuvoje ir užsienyje, vadovas Žilvinas Žvagulis Airijoje yra surengęs ne vieną koncertą. Portalui lrytas.lt Ž. Žvagulis sakė, kad prie grupės „Čili'nam“ išvykos į Airiją neprisidėjo, tačiau apie įvykusį incidentą su R. Rudoku žino.

„Kaip aš galiu nežinoti. Linkiu Ramūnui tik gero, jis išsiblaivys ir mąstys visiškai kitaip. Labai negerai, kad žmogui stogą nurovė viešai. Žinoma, visiems pasitaiko, bet tokiais atvejais geriausia užsidaryti sklepe ir išsiblaivyti. Mūsų tokia specialybė kvaila... Tikiuosi, kad jį greitai paleis“, - kalbėjo Ž. Žvagulis.

Dainininkas patikino, kad jam pačiam į panašią situaciją užsienio oro uoste nėra tekę papulti. „Jaunas nespėjau, o dabar galvoje turiu daugiau proto. Žinau, kad išgėrusiam geriau viešumoje nesirodyti“, - nusijuokė Ž. Žvagulis.

Turėjo bėdų ir Ispanijoje

R. Rudokas jau ne pirmą sykį turi problemų su užsienio teisėsauga. 2005-aisiais aktorius buvo atsidūręs Madrido areštinėje.

Viešbučio, kuriame gyveno spektaklio vaidinti atvykęs aktorius, administracija jį apkaltino išdaužus vitrininį durų stiklą. Aktorius savo kaltę neigė, incidentas buvo užglaistytas įsikišus šalies diplomatams.

R. Rudokas areštinėje buvo atsidūręs ir Romoje 1997-aisiais, kai Eimunto Nekrošiaus režisuoto spektaklio "Hamletas" gastrolių metu įšoko į garsųjį Trevi fontaną. Jame maudytis turistams nėra leidžiama, todėl aktorius naktį praleido policijoje ir sumokėjo baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.