Kolegijos studentus žiauriai sumušę chuliganai stojo prieš teismą

Be jokios priežasties dvylika vienos Šiaulių kolegijos studentų sumušę penki chuliganai atsidūrė teisiamųjų suole.

Teisiamųjų suole atsidūrę mušeikos slėpė veidą.<br>G. Šiuparys
Teisiamųjų suole atsidūrę mušeikos slėpė veidą.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-02-11 16:53, atnaujinta 2018-03-12 04:02

Pirmadienį prieš Šiaulių apygardos teismą stojo sunkiu sveikatos sutrikdymu bei viešosios tvarkos pažeidimu kaltinami 23 metų Donatas Vaičikas, 22 metų Dainius Vaičikas, 23 metų Rokas Lipnickas bei viešosios tvarkos pažeidimu apkaltinti 22 metų Donatas Goštautas ir jo bendraamžis Karolis Jakštonis.

2011-ųjų rugpjūčio 30-osios naktį šie penki šiauliečiai žiauriai sumušė Šiaulių rajone, Pašvinio kaime esančioje stovyklavietėje krikštynas šventusius vienos Šiaulių miesto kolegijos studentus.

Į stovyklavietę „Ramybės oazė“, kur linksminosi kolegijos studentai, grupė girtų šiauliečių užsuko apie antrą valandą nakties.

Neprašyti svečiai elgėsi įžūliai todėl stovyklavietės šeimininkas juos išprašė lauk.

Kai stovyklavietės šeimininkas lydimas kelių kolegijos studentų nuėjo uždaryti stovyklavietės vartų, prie jų stoviniavęs Dainius Vaičikas spyrė koja į vartus. Paspirti vartai trenkėsi į šalia stovėjusį studentą ir sugurino jam nosį.

Iš stovyklavietės išvyti šiauliečiai sėdo į automobilį ir išvažiavo, tačiau jau po 20 minučių čia sugrįžo apsiginklavę lazdomis ir ėmė talžyti pirmakursius.

Apie valandą laiko stovyklavietėje siautėję chuliganai sumušė 12 studentų bei lazdomis apdaužė tris čia stovėjusius automobilius.

Bene labiausiai nuo įsibrovėlių nukentėjo perspektyviu rankininku laikytas Lukas A. Nuo smūgių lazdomis lūžo vaikino kaukolė, nukentėjusysis buvo operuotas. Patirta trauma padėjo tašką šio sportininko karjeroje.

Pirmadienį į teismo posėdį neatvykus daliai nukentėjusių ir liudininkų, buvo nuspręsta bylos nagrinėjimą atidėti.

Teisiamųjų suole atsidūrusiems chuliganams gresia griežtos bausmės.

Už iš chuliganiškų paskatų įvykdytą sunkų sveikatos sutrikdymą yra baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų. Už viešosios tvarkos pažeidimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.