Policija užkirto kelią pasikėsinimui į Čiapinių grupuotės lyderio gyvybę

Kriminalinės policijos biuras teigia užkirtęs kelią galimam Panevėžio gaujų karui ir pasikėsinimui į Čiapinių gaujos lyderį, 46 metų Rolandą Čiapą. Nužudyti jį planavo praeityje garsios Šmikinių gaujos nariai.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 13, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:02 AM

„Turime sulaikytų asmenų, turime suimtų“, - lrytas.lt sakė Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžėjus Roginskis.

Anot jo, įtariamieji buvo sulaikyti po ilgo stebėjimo. Kaip paaiškėjo, kad kriminalistų surinkta informacija apie organizuojamą pasikėsinimą yra tiksli, nuspręsta daugiau nelaukti.

Teismas leido suimti tris Šmikinių grupuotės narius, gaujos lyderius - Egidijų Ališauską ir Igorį Adžijevą bei Kęstutį Arbočių, kuris ir turėjo atsikratyti R. Čiapu.

K. Arbočiui už žmogžudystę buvo pažadėtas dosnus atlyginimas. Įtariamuosius Kriminalinės policijos biuro pareigūnai sulaikė Vilniuje ir Panevėžyje.

„Tyrimas tik pradėtas, jis tikrai sunkus ir sudėtingas, todėl kol kas negalime jo komentuoti“, - kalbėjo A. Roginskis.

Neatmetama galimybė, kad įtariamųjų ratas gali plėstis.

R. Čiapas į laisvę išėjo visai neseniai. Jis už gerą elgesį paleistas ankščiau laiko.

2005 m. sausį Šiaulių apygardos teismas nuteisė kalėti 10 metų. Gaujos lyderis tada į teisiamųjų suolą sėdo kartu su dar 27 gaujos nariais.

Jie buvo teisiami dėl plėšikavimų, turto prievartavimo, vagysčių, savavaldžiavimo, kūno sužalojimo ir kitų nusikaltimų, kuriuos per ketverius metus įvykdė Panevėžio mieste bei rajone.

Pažagieniuose gyvenantis R. Čiapas buvo pripažintas dėl nusikaltimų, kurie buvo suskirstyti į beveik 50 epizodų.

R. Čiapo broliui, ketveriais metais vyresniams Kęstučiui Čiapui tada teismas skyrė 6 metus laisvės atėmimo.

R. Čiapas yra ne kartą teistas. 1997 metais, grįžęs iš įkalinimo įstaigos, jis Panevėžyje subūrė gaują, kuri miesto ir rajono gyventojus gąsdino iki 2001 metų, iki grupuotė nebuvo išardyta. Jauni, fiziškai stiprūs vyrai skriaudė ir kankino jiems kuo nors neįtikusius gyventojus. Žmonėms grasinta susidorojimu, iš jų reikalauta pinigų.

Jei reketuojami asmenys nesutikdavo mokėti, jų laukdavo fizinės bausmės, grasinimai susidoroti, kai kurių žmonių durys perpsėjant būdavo ištepliojamos išmatomis.

Grupuotės nariai siaubdavo ir Pasvalio, Biržų, Radviliškio bei Joniškio rajonuose įsikūrusias bendroves. Vienu metu gauja specializavosi grūdu vagyste, todėl šalia Čiapinių pavadinimo, gavo ir naują – Grūdiniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.