Varėnos rajone senutę mušė ir žagino 16-metis ir 20-metis

Varėnos rajono apylinkės teismas trims mėnesiams leido suimti 16-metį ir 20-metį, kurie Merkinės seniūnijoje, Kibyšių kaime žiauriai išsityčiojo iš 81 metų neįgalios pensininkės.

Abiem vaikinams gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotrauka
Abiem vaikinams gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 13, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:29 AM

Kurčnebylei nuo suduotų smūgių buvo sulaužyti kaulai, nusikaltėliams prievartaujant moterį, sužaloti lyties organai. Išsityčioję iš senolės, jaunuoliai apieškojo jos namus ir radę 800 litų, pasišalino.

Egzekucija Kibyšių kaime įvykdyta naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Nustatyta, kad tai Kibyšių kaimo gyventojai, anksčiau už kūno sužalojimą teistas 16-metis ir neteistas 20-metis, į močiutės namus įsibrovė išdaužę langą.

Abu puikiai pažinojo jų auka tapusią senolę, žinojo, kad ši gyvena viena, kad yra neįgali, kad moteris nesipriešins ir negalės šauktis pagalbos.

Kad Kibyšių kaime įvykdytas nusikaltimas Varėnos rajono policijos komisariato darbuotojai sužinojo tą pačią naktį.

Dejuojančią ir aimanuojančią senutę apie 3 val. netyčia išgirdo jos kaimynė. Suprasdama, kad pensininkei galbūt reikia pagalbos, ši nuėjo į jos namus. Išvydusi sumuštą pensininkę, moteris iškart puolė skambinti greitosios pagalbos medikams.

Nukentėjusioji buvo skubiai nuvežta į Varėnos ligoninę ir iškart operuota.

Ligoninės medikai apie sunkią ligonę informavo policijos pareigūnus.

Nors neįgaliai kurčnebylei, patyrusiai neeilinių išgyvenimų ir didelį išgąstį, sunkiai sekėsi paaiškinti įvykio aplinkybes, tačiau ryte abu nusikaltėliai jau buvo sulaikyti ir aiškinosi dėl savo naktinio „žygdarbio“.

„Gavus pranešimą iš ligoninės, policijos pareigūnai iškart išvyko į nusikaltimo vietą, dirbta karštais pėdsakais, todėl jau po kelių valandų įtariamieji buvo nustatyti ir sulaikyti“, - lrytas.lt sakė Varėnos rajono policijos komisariato atstovė Elena Kuodienė.

Kol kas įtariamiesiems yra pareikšti įtarimai tik dėl plėšimo. Gavus ekspertizės išvadas, jie turėtų būti papildyti ir įtarimais dėl išžaginimo.

Abiem Kibyšių kaimo gyventojams gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.