Darbo partijos byloje liudijo ir buvęs V. Vonžutaitės sugyventinis

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamoje Darbo partijos (DP) byloje baigta liudininkų apklausa. Liudininkai nebuvo linkę suteikti išsamios informacijos, kuri paspartintų partijos „juodosios“ buhalterijos bylos svarstymą. Daugelis jų teigė neatsimenantys 2005-2006 m. įvykių.

V. Vonžutaitė, V. Gapšys ir V. Uspaskichas teisme klausėsi liudininkų parodymų.<br>J. Stacevičius.
V. Vonžutaitė, V. Gapšys ir V. Uspaskichas teisme klausėsi liudininkų parodymų.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Feb 14, 2013, 12:09 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:39 PM

Teisme buvo apklausiamas bendrovės „Evekas“ valdybos narys Kęstutis Kriaučionis niekaip negalėjo prisiminti, kada ir kodėl pirko Darbo partijos reklaminius kalendorius už 50 tūkst. Lt., kaip ant buhalterijos kvito atsirado jo parašas.

Teisėjus sudomino, kodėl krovinių pervežimu užsiimančiai firmai „Evekas“ prireikė kalendorių su DP reklama.

„Nežinau, jokių sandorių su partija nesudarinėjau. Aš tik tuo metu gyvenau su Vitalija Vonžutaite“, – tvirtino K. Kriaučionis. Jis teigė, kad asmeniniai santykiai su V. Vonžutaite buvo vienintelė jo sąsaja su DP.

Ryšių su visuomene specialiste DP dirbusi liudininkė L.B.taip pat neatsiminė, ar gavo pinigų iš partijos buhalterijos senam radijo imtuvui pirkti, kuris buvo padovanotas „Žinių radijui“ jubiliejaus proga.

Nors apklausiamiems liudininkams buvo aiškinama, kad jų parašų juodojoje buhalterijoje autentiškumas nustatytas specialistas, nė vienas buvęs ir esamas DP darbuotojas to nepripažino, atkakliai kartodami: „jis tik panašus į mano parašą“. Po posėdžio V. Vonžutaitė savo kolegas, teisiamuosius Seimo narius Viktorą Uspaskichą ir Vytautą Gapšį vaišino į teismo salę atsineštais sausainiais.

V. Uspaskichas žurnalistams traukė tą pačią giesmę, esą ši byla yra politinė, ją neva sufabrikavo Valstybės saugumo departamentas Darbo partijos konkurentų užsakymu. Prokurorai neigia, kad DP byla – politinė. Generalinio prokuroro pavaduotojo Dariaus Raulušaičio teigimu, bylos medžiaga rodo buvus nusikaltimą.

Portalas lrytas.lt jau rašė, kad Vilniaus apygardos teismo nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje DP, taip pat keturi jos nariai (be trijų parlamentarų V. Uspaskicho, V. Gabšio ir V. Vonžutaitės – dar ir buvusi buhalterė Marina Liutkevičienė) kaltinami, kad 2004-2006 metais vedė dvigubą partijos buhalteriją ir nuslėpė 25,1 mln. litų pajamų bei 23,7 mln. litų išlaidų. Tokiu būdu partija išvengė mokesčių, taip pat gavo valstybės dotacijų.

DP lyderiui V. Uspaskichui už jam inkriminuojamus finansinius nusikaltimus gresia iki 3 metų kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.