Pusdienį prie telefono plušėjusiems sukčiams nepavyko apmulkinti telšiškių

Trečiadienį telefoniniai sukčiai atakavo telšiškius. Apie telefoninių sukčių bandymus jas apgauti tądien policijai pranešė keturios Telšių miesto gyventojos.

Telefoniniai sukčiai stengiasi išvilioti elektroninės bankininkystės kodus.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Telefoniniai sukčiai stengiasi išvilioti elektroninės bankininkystės kodus.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 14, 2013, 12:31 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:39 PM

Visoms moterims aferistai skambino iš to paties telefono, kurio numeris yra 866694047. Laimei, nė viena sukčių atakuota telšiškė joms skambinusiais apsišaukėliais nepatikėjo ir nuostolių nepatyrė.

Liepė padiktuoti kodus

Pirmasis apie bandymą apgauti jo mamą policijai pranešė Lygumų gatvės name gyvenančios telšiškės sūnus.

Apie vidurdienį pranešėjo mamai į fiksuoto ryšio telefoną paskambinęs nepažįstamas vyras prisistatė pareigūnu ir pareiškė, kad jie sulaikė moterį, pas kurią rado netikrų banko kortelių.

Pasakęs, kad netikrose bankų kortelėse yra nurodyta ir jos pavardė apsišaukėlis pašnekovės ėmė kamantinėti, ar neturi sąskaitų bankuose, kurias reikėtų užblokuoti.

Įtarusi, kad jai skambina telefoniniai sukčiai moteris pokalbį nutraukė.

Po poros valandų tie patys sukčiai paskambino Karaliaučiaus gatvės name gyvenančiai telšiškei ir apsimetę pareigūnais pareikalavo padiktuoti elektroninės bankininkystės kodus.

Sukčiais nepatikėjusi moteris jokių duomenų nepadiktavo, o apie bandymą ją apgauti pranešė policijai.

Aferistas apsimetė kriminalistu

Dar po valandos tas pats aferistas paskambino į laidinį telefoną Vilniaus gatvės name gyvenančiai telšiškei. Kriminalistu Petkevičiumi prisistatęs aferistas telšiškei pranešė, kad jie sulaikė finansines aferas vykdžiusią moterį, pas kurią rado pašnekovės duomenis.

Tokios žinios nustebintai moteriai apsišaukėlis paaiškino, kad būtina uždaryti jos banko sąskaitą, todėl reikia padiktuoti elektroninės bankininkystės kodus. Moteris „kriminalistu“ nepatikėjo, jokių duomenų neatskleidė.

Pavakare K. Donelaičio gatvės name gyvenančiai telšiškei paskambinęs sukčius pranešė, kad moters vardu yra paimta paskola ir Kaune pareigūnas Petkevičius tiria šią aferą.

Nustebusios telšiškės aferistas ėmė klausinėti, kokiame banke ji laiko pinigus. Supratusi, kad jai skambina telefoniniai sukčiai, moteris jokių duomenų nepateikė.

Apie aferistų skambutį telšiškė pranešė policijai.

Ėmėsi prevencinių priemonių

Manoma, kad skambinėdami telefonu aferistai trečiadienį bandė apmulkinti iš daugiau telšiškių, tačiau ne visi apie tokius bandymus pranešė policijai.

Pasidžiaugusi, kad žmonės tampa vis budresni, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Vitalija Kazlauskienė portalui lrytas.lt sakė, kad piliečių sąmoningumą bandoma ugdyti prevencinėmis priemonėmis.

Praėjusią savaitę Telšių AVPK tinklapyje buvo perspėta apie telefoninių sukčių suaktyvėjimą, išplatinta informacija apie tokių aferistų veiklos metodus. Ši informacija buvo publikuota ir vietinėje spaudoje.

Dėmesys į telefoninių sukčių vykdomus nusikaltimus vėl buvo atkreiptas po to, kai praėjusią savaitę jais patikėjusi garbaus amžiaus telšiškė neteko 10 tūkstančių litų.

Senolė neteko santaupų

Į laidinį telefoną šiai 86 metų telšiškei paskambinę telefoniniai sukčiai pranešė, kad jos anūkas sužalojo mergaitę, todėl bus keliama baudžiamoji byla. Išgąsdintai moteriai aferistai pareiškė, anūkas už grotų nepateks jei nukentėjusiajai atlygins 12 tūkstančių litų žalą.

Aferistais patikėjusi telšiškė pasiguodė teturinti 10 tūkstančių litų, kuriuos laiko banke. Tai sužinoję aferistai paliepė nueiti į banką ir pasiimti ten laikomas santaupas.

Garbaus amžiaus telšiškė padarė taip, kaip jai buvo liepta – nuėjo į banką, pasiėmė pinigus, o sugrįžusi namo juos atidavė čia užėjusiam aferistų tarpininkui.

Neva į bėdą patekusiam anūkui geraširdė močiutė telefonu paskambino tik po to, kai atidavė savo santaupas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.