Kirgizai Kaune reketavo savo tautietį ir atėmė 10 tūkstančių litų

Kaune atgyja reketas, tačiau šįkart neteisėtos veiklos ėmėsi kirgizai, kurie liepė mokėti duoklę naudotų automobilių prekyba užsiimančiam tautiečiui.

Grįžęs į Kauną kirgizas apie išpuolį iškart pranešė Kauno rajono policijai.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Grįžęs į Kauną kirgizas apie išpuolį iškart pranešė Kauno rajono policijai.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 17, 2013, 12:30 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:37 PM

Šeštadienį ryte Kauno automobilių turguje prie 24 metų Kirgizijos gyventojo K.M.U. sustojo automobilis BMW su Lenkijoje išduotais registracijos numeriais.

Jame sėdėjo 4-5 kirgizai, kurie pasiteiravo jaunuolio, kaip sekasi prekyba. Nieko blogo neįtariantis užsienietis trumpai pabendravo su anksčiau nematytais tautiečiais.

Pastarieji pareiškė, kad už gyvenimą ir prekybą Lietuvoje reikia sumokėti mokestį. Kirgizas nesutiko, todėl buvo įkištas į mašiną ir nuvežtas į Giraitės (Kauno r.) kaime esantį mišką.

Užpuolikai sumušė prekeivį ir atėmė mobiliojo ryšio telefoną bei turėtus pinigus įvairia valiuta.  Jų vertė skaičiuojant litais siekia 10 tūkstančių litų.

Grįžęs į Kauną kirgizas apie išpuolį iškart pranešė Kauno rajono policijai. Pasak pareigūnų, jo sužalojimai nėra sunkūs.

Iš Kauno išvykus kazachams kirgizai tapo svarbiausi naudotų automobilių pirkėjai. Jų mieste nuolat būna kelios dešimtys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.