Nusikaltimais įtariamas Palangos architektas vaikščios pėsčias

Piktnaudžiavimu tarnyba bei kyšio paėmimu įtariamą ir dėl to trims

Administracinės bylos nagrinėjimo metu S. Bradūnas prašė neatimti jam teisės vairuoti.
Administracinės bylos nagrinėjimo metu S. Bradūnas prašė neatimti jam teisės vairuoti.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2013-02-20 17:02, atnaujinta 2018-03-11 11:16

Trečiadienį po pietų už vairavimą išgėrus Klaipėdos miesto apylinkės teismas S. Bradūnui skyrė 1000 litų baudą ir metams atėmė teisę vairuoti transporto priemonę.

Klaipėdos kelių policijos pareigūnams valstybės tarnautojas įkliuvo vasario 6 dieną vakare netoli H. Manto ir Kosmonautų gatvių sankirtos vairuojant žmonai priklausantį automobilį „Volkswagen Passat“.

Prie vairo sėdėjęs S. Bradūnas pareigūnams sukėlė įtarimų. Patikrinus jo blaivumą paaiškėjo, kad policininkai neklydo - vairuotojui buvo nustatytas 1,15 promilės girtumas.

Administracinės bylos nagrinėjimo metu S. Bradūnas prašė neatimti jam teisės vairuoti. Pažeidėjas teismui aiškino, kad teisė vairuoti jam būtina vykstant į darbą ir atliekant su darbu susijusias funkcijas.

Tačiau tai teigdamas jis apgaudinėjo teismą, nes dėl jam iškeltos baudžiamosios bylos ir pareikštų įtarimų jis yra nušalintas nuo savo pareigų ir į darbą jam skubėti nereikia.

Atsižvelgdamas į tai, kad S. Bradūnas pripažino savo kaltę ir dėl to gailėjosi, teismas jam skyrė minimalią už tokį pažeidimą numatytą 1000 litų baudą.

Tačiau teismas atsisakė tenkinti S. Bradūno prašymą palikti jam teisę vairuoti.

„S. Bradūno padarytas pažeidimas yra vienas iš pavojingiausių administracinių teisės pažeidimų. Todėl vien tik simbolinės, jo pageidavimus tenkinančios nuobaudos skyrimas akivaizdžiai neatitiktų administracinei nuobaudai keliamų tikslų“, - rašoma teisėjos Jolantos Gailevičienės nutarime.

S. Bradūnas šį teismo nutarimą dar gali apskųsti, tačiau teisės vairuoti transporto priemonę jis neteko nuo šio nutarimo priėmimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.