Kalėjimo prižiūrėtojas lauknešėlį kaliniui slėpė grikių košėje

Prieš Kauno apygardos teismą stojo savo karjerą sužlugdęs Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos prižiūrėtojas. 35 metų vyras įkliuvo, kai bausmę atliekančiam nuteistajam nešė draudžiamą siuntinį – grikių košėje su mėsa paslėptus 4 mobiliuosius telefonus, 2 pakrovėjų laidus ir 7 SIM korteles.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 26, 2013, 5:15 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:38 AM

„Gailiuosi, savo kaltę visiškai pripažįstu“, - sunkiai tvardydamas jaudulį Kauno apygardos teisme kalbėjo 35 metų Andrejus Christoliubovas.

Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos I-ojoje valdyboje prižiūrėtoju dirbęs vyras savo kolegoms įkliuvo 2011 metais spalio 15-osios rytą.

Vyresniesiems pareigūnams patikrinus į „zoną“ budėti ėjusio prižiūrėtojo lauknešėlį, dideliame inde su mėsa pagardinta grikių koše buvo aptikti draudžiami daiktai – į aliuminio foliją suvynioti 4 mobiliojo ryšio telefonai, 7 SIM kortelės ir 2 telefonų pakrovėjų laidai.

Su įkalčiais sučiuptas kalėjimo prižiūrėtojas pradžioje atsisakė pasakoti kam buvo skirtas grikių košėje su mėsa slėptas siuntinys.

Tikriausiai supratęs, jog savo padėtį gali šiek tiek palengvinti tik prisipažindamas, antradienį teisme A. Christoliubovas tikino tenorėjęs padėti sergančiam kaliniui, kaimyno draugui.

Pasak nuo pareigų nušalinto prižiūrėtojo, šiuo metu dirbančio medienos apdirbimo įmonėje pagalbiniu darbininku, prieš lemtingąją dieną pas jį į namus užėjo kaimynas Henrikas M.

Šis atnešė maišelį su mobiliojo ryšio telefonais, SIM kortelėmis bei pakrovėjų laidais ir paprašė kitą dieną siuntą perduoti pataisos namuose bausmę atliekančiam draugui.

Prižiūrėtojas teismui sakė tuomet nežinojęs ir dabar nežinantis kalinio vardo bei pavardės. Jam tebuvo pasakyta, kad žmogus, kuriam skirta siunta 10 val. lauks prie sporto salės durų.

„Kaimynas sakė, kad kalinys bus apsirengęs raudonai ir dešine ranka kasysis ausį. Pagal šiuos požymius turėjau jį atpažinti ir perduoti maišelį“, - kalbėjo teisiamasis.

Savo karjerą sužlugdęs prižiūrėtojas teisme dievagojosi jokio atlygio už žadėtą perduoti siuntą nelaukęs, esą jis tarnyba rizikavo tik norėdamas padėti kaliniui.

„Pagailo žmogaus, to sergančio kalinio, kurio nei vardo, nei pavardės nežinau. Tuo momentu pats nesupratau, kodėl taip darau. Tik po to supratau, kad neteisingai pasielgiau“, - teismą graudinti bandė A. Christoliubovas.

Deja, ikiteisminį tyrimą kuravę ir kaltinamąjį aktą surašę prokurorai netiki, kad prižiūrėtojas šiam žingsniui ryžosi tik iš gailesčio nepažįstamajam. Neabejojama, kad už sėkmingai perduota mobiliųjų telefonų ir SIM kortelių siuntą jam buvo pažadėtas atlygis.

Su įkalčiais įkliuvusiam ir prieš teismą stojusiam kalėjimo prižiūrėtojui pareikšti kaltinimai piktnaudžiavus tarnyba siekiant turtinės ar kitos asmeninės naudos. Už tai A. Christoliubovui gresia piniginė bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.