Tulpinis A. Andrušaitis lieka Lukiškėse

Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė nutartį dėl vieno iš tulpinių grupuotės vadeivų Audriaus Andrušaičio perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus.

Tulpinis A. Andrušaitis prašė būti perkeltas iš Lukiškių kalėjimo į pataisos namus.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Tulpinis A. Andrušaitis prašė būti perkeltas iš Lukiškių kalėjimo į pataisos namus.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Feb 27, 2013, 1:17 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:34 PM

A. Andrušaitis prašė būti perkeltas dėl švelnesnio pataisos namų režimo. Teisėjas Valerijus Paškevičius nepatenkino prašymo. „Iš kalėjimo į pataisos namus iki gyvos galvos nuteistasis gali būti perkeltas po 10 metų ir tik pasižymėję pavyzdingu elgesiu, šio kriterijaus jis neatitinka“, - nutartį skaitė teisėjas.

Nuteistasis yra gavęs drausminę nuobaudą, kalėjimo darbuotojai jo elgesį vadina patenkinamu. 2003 metų spalį jis buvo pirmą kartą nuteistas iki gyvos galvos, 2009 gegužę – antrą kartą.

A. Andrušaitis nuteistas dėl sunkių nusikaltimų, neprisipažįsta jų padaręs ir nesigaili. Teismo nutartį jis gali apskųsti aukštesnės instancijos teismui per 5 dienas.

Nuteistieji iki gyvos galvos švelnesnio režimo gali prašyti kalėjime praleidę 10 metų. Šia proga anksčiau mėgino pasinaudoti ir vienas pagrindinių tulpinių vadeiva Algimantas Vertelka. Jo prašymas taip pat buvo atmestas.

Grupuotės narius Vilniaus apygardos teismas nuteisė už dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo veikloje ir daugybę žiaurių nusikaltimų.

Tulpiniai – viena žiauriausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių. Ji susibūrė Panevėžyje, Tulpių gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.