Prieš teismą stos gatvėje su kirviu ir peiliu rankose siautėjęs neblaivus Pakruojo gyventojas

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras E. Timonis teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 28 m. R. Z. kaltinamas tuo, kad būdamas neblaivus, Pakruojo miesto centre, viešoje vietoje, įžūliu elgesiu, demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką, bei iš chuliganiškų paskatų nužudė žmogų.

Už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 1, 2013, 11:43 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:52 PM

Po Šiaulių apskrities VPK Pakruojo rajono PK pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo nustatyta, kad praėjusių metų rugpjūčio 3-ąją, apie 2 val., kaltinamasis R. Z. bute girtavo su kitais asmenimis viename iš Pakruojo namų butų. Kilus konfliktui buvo išvarytas, po to, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, akmeniu išdaužė buto langą, kuriame vyko išgertuvės.

Bute buvusiems sugėrovams išėjus ieškoti kaltininko jį surado gatvėje, apsiginklavusį peiliu ir kirviu. Gatvėje įvyko muštynės, kurių metu R. Z. nežymiai sužalojo vyriškio sveikatą, tačiau nukentėjusysis sugebėjo apsiginti ir išvengti didesnių sužalojimų.

Mušamam draugui į pagalbą atbėgus bičiuliui sunkių sužalojimų išvengti nepavyko, kaltinamasis tyčia peiliu dūrė jam į krūtinę. Nuo padarytų sužalojimų vyriškis mirė gydymo įstaigoje.

Policijos pareigūnai tą pačią naktį sulaikė galimai nusikaltimus įvykdžiusį asmenį, kuris, kaip nustatyta, prieš tai buvo teistas šešis kartus, iš kurių vieną kartą už nužudymą.

Kaltinamajam nuo sulaikymo dienos paskirta griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas.

Tyrimui vadovavusio prokuroro teigimu, kaltinamojo R. Z. baudžiamąją atsakomybę lengvinančių aplinkybių atlikus tyrimą nenustatyta, o sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo tiesioginės įtakos nusikalstamų veikų padarymui.

Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

Už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.