Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Vilniuje rastas mirtinai nukankintas baltarusių visuomenininkas R. Voinickis (papildyta)

Trečiadienio rytą Kapsų gatvėje daugiabučio namo rūsyje rastas nukankintas ir žiauriai nužudytas Lietuvos baltarusių organizacijų narys 52 metų Romanas Voinickis. Vyro rankos buvo surištos, burna užklijuota. Nužudytojo kūną surado jo žmona. Ji ir pranešė apie nusikaltimą.

Vyras buvo nužudytas daugiabučio, kuriame gyveno, rūsyje.<br>T. Bauras
Vyras buvo nužudytas daugiabučio, kuriame gyveno, rūsyje.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė, Sigita Purytė

2013-03-06 17:02, atnaujinta 2018-03-10 12:01

Policijos duomenimis, vyras ryte nusileido į namo rūsį. Nesulaukusi grįžtančio jo ieškoti išėjo žmona, ji vyrą rado jau nebegyvą. Apie 9 val. 29 min. apie žmogžudystę buvo pranešta policijos pareigūnams.  Tikslią mirties priežastį turės nustatyti ekspertai. Šiuo metu įvykio vietoje dirba kriminalistai. Pareigūnai sako, kad žmogžudystė nėra panaši į buitinę.

„Nužudymas – ne kasdienis įvykis, o dar toks. Todėl neaišku, kiek laiko vyks tyrimas“, - sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo komisariato viešųjų ryšių poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius.

Kapsų gatvė yra prasta reputacija garsėjančiame miesto rajone – Naujininkuose.

Nužudytasis kritikavo protestuotojus

Nužudytam R. Voinickiui – per 50 metų. Jis buvo Baltarusių klubo „Siabryna“ pirmininkas, vadovavo Lietuvos gudų visuomeninių situacijų susivienijimui. Kolegos pasakojo, kad jis buvo Lietuvos patriotas, siekė išsaugoti baltarusių kultūrą ir kalbą.

Pastaruoju metu R. Voinickis buvo Vilniaus Pranciškaus Skorinos vidurinėje mokyklos direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams.

„Aš jį pažinojau. Tai buvo žmogus, kuris „Siabrynai“ vadovavo daug metų. Tai buvo žmogus, kuris ir prie svečio, ir prie „pečio“. Tai buvo žmogus, kuriuo galėjai pasitikėti, žmogus, kuris visada parems. Vis dar negaliu patikėti tuo, kas nutiko. Ir kolegos skambina man, klausia, ar čia tikrai Romanas“, - portalui lrytas.lt sakė Tautinių bendrijų namų direktorė Alvyda Gedaminskienė. 

Jos teigimu, R. Voinickis turėjo gražią šeimą, užaugino sūnų ir dukrą. „Jis noriai skubėdavo namo“, - pasakojo moteris. Ji negalėjo pasakyti, už ką vyras galėjo būti nukankintas.

Pernai kovą lenkų ir rusų mokykloms protestuojant prieš naują Švietimo įstatymą, R. Voinickis kritikavo tokius jų veiksmus ir teigė, kad baltarusiai dėl lietuvių kalbos mūsų valstybėje neturi jokių problemų. „Mes niekada nepritarėme streikams ir mitingams, nes mūsų vaikai idealiai moka ir rusų, ir baltarusių, ir lietuvių, ir anglų kalbas“, - prieš metus kalbėjo R. Voinickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.