Vilniuje nužudytas R. Vainickis turėjo priėjimą prie A. Lukašenkos

Žiaurus baltarusio visuomenininko Romano Voinickio nužudymas užminė mįslę ne tik visuomenei, bet ir policijai. Net patyrę pareigūnai pripažįsta, kad šis įvykis yra paslaptingas. Apie kai kurias nužudymo aplinkybes „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ pasakojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Nukankinto ir žiauriai nužudyto 52 metų R. Voinickio kūnas buvo rastas trečiadienio rytą.<br>T. Bauras
Nukankinto ir žiauriai nužudyto 52 metų R. Voinickio kūnas buvo rastas trečiadienio rytą.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Mar 7, 2013, 10:38 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:28 AM

Nukankinto ir žiauriai nužudyto 52 metų vyro lavonas buvo rastas trečiadienio rytą. Vyro rankos buvo surištos, burna užklijuota. Nusikaltimas įvykdytas daugiabučio namo rūsyje, Vilniaus Kapsų gatvėje. Vyro lavoną rado žmona Polina.

Nepaisant to, pareigūnai dar negali pasakyti, ar tai tikrai buvo nužudymas. Neatmetama galimybė, kad žiauri egzekucija buvo tik imitacija, siekiant nuslėpti tikrąsias mirties priežastis.

„Akivaizdžių smurto požymių nėra. Dėl to yra paskirtos papildomos ekspertizės. Po pirminės kūno apžiūros negalime pasakyti nuo ko mirė tas žmogus. Teismo medicinos ekspertai yra paskyrę tiek cheminius, tiek histologinius tyrimus. Mūsų kriminalistai yra nuėmę nuo kūno tam tikrus pėdsakus. Bet reikia laiko, kad būtų galima daryti išvadas“, - aiškino Vilniaus VPK viršininkas K. Lančinskas.

Vilniaus policijos vadovas teigė, kad jau dabar pareigūnai apklausė daug liudininkų, paaiškėjo naujų aplinkybių. Tikimasi, kad apie tai pareigūnai galės prabilti po kelių savaičių, kai bus surinkta tikslesnės informacijos.

Įtariamųjų šioje byloje kol kas nėra.

„Versijų yra įvairiausių. Tačiau kol kas nenoriu apie jas kalbėti. Per mažai laiko praėjo nuo to įvykio“, - kalbėjo pareigūnas K. Lančinskas.

Viena iš versijų – vyras į rūsį leidosi su kažkuo susitikti, tačiau buvo nužudytas.

Turėjo ryšių A. Lukašenkos administracijoje

Artimieji pasakojo, kad baltarusių visuomenininkui pastaruoju metu buvo grasinama. Jis jautėsi sekamas. Sulaukdavo mįslingų skambučių. Artimieji teigė, kad kraupus nusikaltimas gali būti susijęs su aktyvia visuomenine veikla.

Pareigūnų vadovas K. Lančinskas sakė, kad tiriamos ir tos aplinkybės. Tikrinamos jo telefono pokalbių išklotinės. Aiškinamasi, su kuo kalbėjo R. Voinickis, kam skambino. Bandoma išsiaiškinti ir apie ką buvo kalbama.

„Kruopelytė po kruopelytės mes bandome atkurti tikslų vaizdą“, - sakė Vilniaus VPK viršininkas.

Dėl grasinimų visuomenininkas į policiją nesikreipė.

„Mes peržiūrėjome savo registrus nuo vasario 1 dienos. Jokio kreipimosi nebuvo. Matyt, jei jam buvo grasinama, tai jis galvojo tas problemas išspręsti vienas. Arba nevertino to rimtai“, - svarstė viršininkas K. Lančinskas.

Portalo lrytas.lt šaltiniai diplomatinėse tarnybose teigė, kad R. Voinickis palaikė artimus ryšius su Baltarusijos ambasada. Šaltinių žiniomis, jis nebuvo susijęs su tos šalies opozicinėmis organizacijomis.

Priešingai. Gudų kultūros draugijos pirmininkas Fiodoras Niunka sakė, kad nužudytas baltarusių visuomenininkas turėti ryšių su Baltarusijos vado Aliaksandro Lukašenkos administracija.

„Jis galėjo laisvai patekti į A. Lukašenkos administraciją. Galbūt, reikalui esant, jis galėjo susitikti ir su pačiu A. Lukašenka“, - sakė F. Niunka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.