Biržų rajone – kaukėtų užpuolikų egzekucija vietos jaunimui

Naktį į sekmadienį Biržų rajono Germaniškio kaimą išgąsdino įžūlus nusikaltimas. Į Germaniškio bendruomenės namus įsiveržęs būrys kaukėtų vyrų, apsiginklavusių beisbolo lazdomis ir metaliniais strypais, užpuolė kelis ten vakarojusius vietos jaunuolius. Po kaukėtųjų antpuolio du iš pastarųjų atsidūrė ligoninėje dėl sulaužytų kojų kaulų.

Vyrai vietos jaunimą talžė beisbolo lazdomis.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Vyrai vietos jaunimą talžė beisbolo lazdomis.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-03-10 15:54, atnaujinta 2018-03-10 06:14

Kaip lrytas.lt sakė Germaniškio kaimo bendruomenės pirmininkė Kristina Klyvienė, vietos jaunimui, neturinčiam vietos, kur galėtų susirinkti, ji ne pirmą kartą leisdavo pasinaudoti bendruomenės namais. „Tai padorūs vyrukai, jokių incidentų iki šiol nebūdavo, patalpas palikdavo tvarkingas. Susirinkdavo jie čia kortomis palošti“, - pasakojo bendruomenės pirmininkė.

Ir šeštadienio vakare šie jaunuoliai susirinko į pačiame kaimo centre įsikūrusius bendruomenės namus. Maždaug 3 val. 15 min, kai jaunuoliai jau ketino skirstytis į namus, į antrame pastato aukšte esančias patalpas įsiveržė būrys kaukėtų vyrų.

Nors lauko duris jaunuoliai buvo užsirakinę, įsibrovėliai sulaužė durų spyną. Į vidų sugūžėję maždaug 5 ar 6 kaukėtieji, ėmė ten buvusiems jaunuoliams purkšti ašarines dujas ir daužyti juos atsineštomis beisbolo lazdomis, metaliniais strypais.

Be gailesčio sudaužę netikėtai užpultus beginklius vaikinus, užpuolikai pasišalino.

Sunkiausiai sužeisti du užpultieji buvo greitąja išvežti į Biržų ligoninę. Pirminiais duomenimis, 34 metų netoli Germaniškio sodybą nusipirkusiam biržiečiui R. V. ir Straugalių kaime gyvenančiam 23 metų J. J. sulaužyti kojų kaulai. Gretimo Suosto kaime gyventojas 27 metų A. B. ir 25 metų J. B., gyvenantis Germaniškyje, sužalojimus gydosi namuose.

Pasak Germaniškio bendruomenės pirmininkės K. Klyvienės, tokio įžūlaus nusikaltimo šiame pasienio kaime iki šiol nebuvo. „Būna, kaimuose per šokius jaunimas susimuša, tačiau kad taip iš pasalų užpultų – negirdėta. Juk galėjo net užmušti, kai taip daužė“, - baisėjosi germaniškietė.

Netrukus po užpuolimo nuskubėjusi į bendruomenės namus, ji patalpas rado nenusiaubtas, tik stalai, kėdės buvo išvartytos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.