Politikų kalbomis pasinaudoję sukčiai skriaudžia senolius

Politikams vėl prakalbus apie planus Lietuvoje įsivesti eurą, tuo netruko pasinaudoti sukčiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-03-13 09:46, atnaujinta 2018-03-10 03:01

Į namuose santaupas laikančius senyvo amžiaus žmones nusitaikę sukčiai per kelias pastarąsias savaites Šiauliuose ir Radviliškio rajone apgavo tris garbaus amžiaus moteris.

Aferistų kalbomis apie litų keitimą į eurus patikėjusios moterys jų kišenes papildė daugiau nei trylika tūkstančių litų.

Vasario 21-ąją į Šiaulių policiją kreipėsi Ežero gatvės name gyvenanti 85 metų moteris. Pareigūnams pensininkė papasakojo, kad pas ją į namus užėjusi 30-40 metų moteris pranešė, kad litai jau keičiami į eurus ir pasisiūlė padėti juos pakeisti.

Nepažįstamoji pareiškė, kad jai tereikia paduoti litus, kuriuos ji nuneš į banką ir tuoj pat parneš eurus. Aferiste patikėjusi šiaulietė jai padavė 2700 litų.

Išeidama lauk aferistė tarpduryje susitiko buto šeimininkės kaimynę. Pasiteiravusi ir sužinojusi, kad pensininkės namuose lankėsi „valiutos keitėja“ kaimynė suprato, kad čia buvo užsukę sukčiai. Moteris įsidėmėjo, kad aferistė pas senolę atvyko oranžinės spalvos automobiliu.

Nuo litus į eurus iškeisti pasišovusios aferistės kovo 7-ąją nukentėjo ir Šiauliuose P. Cvirkos gatvės name gyvenanti 82 metų moteris. Į namus pas šią šiaulietę užėjusi ir savo pagalbą, keičiant litus į eurus, pasiūliusi moteris išviliojo 6 000 Lt.

Dvejoti, kad galbūt pateko į aferistų pinkles ši šiaulietė ėmė tik po to, kai neprašyta viešnia jau išėjo.

Tą pačią dieną namuose laikytų santaupų neteko ir Radviliškio r., Šeduvoje, gyvenanti 90 metų moteris.

Pas senolę į namus užėjusi šviesiais kailiniais vilkinti, tamsius akinius užsidėjusi 35-40 metų moteris prisistačiusi policijos pareigūne.

Apsidairiusi namuose „pareigūnė“ paprašė šeimininkės parodyti namuose laikomas santaupas, nes esą būtina sutikrinti pinigų kupiūrų serijas bei numerius.

Po tokio „sutikrinimo“ radviliškietė pasigedo 5 020 Lt.

Vyresnio amžiaus žmones sukčiai mulkina ir apsimesdami įvairių kompensacijų parūpinti žadančiais geradėjais.

Vasario 19 dieną Šiauliuose į Draugystės pr., gyvenančios 87 metų J. B. butą užsukusi nepažįstama moteris prisistatė savivaldybės darbuotoja ir pranešė senolei apie galimybę gauti kompensaciją už kietą kurą, naudojamą krosniai kūrenti.

Nekviesta viešnia nurodė, kad norint gauti kompensaciją, būtina išmatuoti gyvenamojo būsto plotą. Senolė neprieštaravo, o vėliau paprašyta parodė ir savo asmens dokumentus.

Ieškodama dokumentų šiaulietė išsitraukė dėžutę, kurioje buvo vaistai, dokumentai ir 1 500 litų. Išėjus nepažįstamajai, buto savininkė pasigedo dėžutės su vaistais ir pinigais.

Kovo 8-ąją po savivaldybės darbuotoja prisistačiusios aferistės apsilankymo Joniškyje, Parko gatvės name gyvenanti 74 metų moteris pasigedo piniginės su 2 470 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.