Policija teisinasi dėl dvigubos žmogžudystės Kudirkos Naumiestyje

Policija teisinasi dėl šeštadienį Kudirkos Naumiestyje įvykusios tragedijos, kai viename butų buvo užkapotos dvi gyventojos. Anot Policijos departamento, pirmasis moterų skambutis telefonu nerodė tragedijos grėsmės ir policijos ekipažas išvyko į rimtesnių incidentų vietas.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Mar 17, 2013, 6:52 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:06 PM

Šeštadienio naktį Kudirkos Naumiestyje (Šakių raj.), Vytauto gatvėje esančiame aštuonbutyje kirviu buvo užkapotos dvi šio namo gyventojos. Įtariama, kad 70-metę Anelę R. ir 54 metų Marytę D. nužudė neblaivus 64 metų Albinas Š.

Jis buvo sulaikytas ir išgabentas į Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Antrame aukšte su drauge ir kelių mėnesių dukra gyvenantis Vaidas sakė, kad nuolatinis triukšmas, sklidęs iš lygiai po jų butu esančio Anelės būsto, jau gerokai įsipyko. Jauna šeima anksčiau ne kartą kvietė pareigūnus, nes dėl girtuoklių keliamo triukšmo negalėdavo miegoti nei jie, nei mažylė.

„Mano draugė šeštadienį apie 23 val. skambino į policiją ir prašė, kad bent pasieniečiai atvažiuotų.

Tačiau buvo pasakyta, kad pasieniečių ekipažą atsiųs, jei kuris nors bus laisvas, o policija dabar negali atvykti, - nėra kam, nebent paryčiais.

Po vidurnakčio kaimynas rado lavonus, tada jau policija atvažiavo", - pasakojo Vaidas.

Policija reagavo į kitus įvykius

Tuo tarpu sekmadienį policijos išplatintame pranešime teigiama, kad sulaukę pirmojo skambučio pareigūnai padarė išvadą, kad namuose nėra realaus pavojaus žmonių gyvybei. "Išanalizavus gauto pranešimo turinį, objektyvių duomenų apie realiu laiku vykstantį smurtą negauta, skambinusi moteris skundėsi išgertuvių triukšmu, tuo pačiu metu buvo gauta informacija apie kitus, aukštesniai reagavimo kategorijai priskiriamus įvykius, todėl, policijos pareigūnai į susidariusią situaciją reagavo įvertinę aplinkybes ir realiai turimas pajėgas", - teigiama Policijos departamento pranešime spaudai.

"Kovo 15 d. 22 val. 56 min., Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šakių rajono policijos komisariato budėtojas gavo telefoninį pranešimą dėl Kudirkos Naumiestyje, Vytauto gatvės daugiabutyje name vykstančio triukšmo. Perklausius įrašą girdėti, kad skambinusi moteris skundėsi jog kaimynai, gavę socialines išmokas, girtauja ir iš jų buto sklindantis triukšmas trukdo miegoti mažamečiui vaikui. Budėtojas, priėmęs pranešimą, priskyrė jį C kategorijai ir paaiškino, kad turimos negausios policijos pajėgos išvykę reaguoti į kitus įvykius, todėl paprašys atvykti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) - Kudirkos Naumiesčio užkardos pareigūnų.

Budėtojas, gautą informaciją perdavė VSAT prie VRM Pagėgių rinktinės pareigūnams, kurie patikino, jog pagal galimybes, atlikę savo tiesiogines tarnybos funkcijas, nuvažiuos į iškvietimą. Šakių rajono policijos komisariato tuo metu turimos pajėgos buvo išvykę į eismo įvykį, kurio metu buvo susidūrę du automobiliai ir sužeisti jais važiavę žmonės.

Marijampolės aps. VPK, atsižvelgiant į pajėgų trūkumą, yra sudariusi bendradrabiavimo sutartį su VSAT prie VRM Pagėgių rinktinės pareigūnais, kurie, vykdydami tarpinstitucinį bendradarbiavimą, pagal turimas galimybes, daug kartų yra geranoriškai padėję policijos pareigūnams reaguodami į pranešimus apie įvykius Kudirkos Naumiesčio apylinkėse, nes iki rajono centro 25 km. atstumas.

Kovo 16 d. 00 val. 32 min. buvo gautas telefoninis pranešimas apie namo kieme rastą negyvą moterį. Į įvykio vietą skubiai išvyko vienas policijos pareigūnas", - rašoma policijos pranešime.

Anot Policijos departamento, pareigūnų trūkumas pradeda kelti grėsmę žmonių saugumui, trūkstant patrulių ne visuomet sugebama operatyviai reaguoti į visus gaunamus iškvietimus.

Išgertuvės - gavus pensiją

Mediniame Kudirkos Naumiesčio aštuonbutyje yra įrengti socialiniai būstai. Ne visi jie užimti. Bemaž kiekviename šio namo bute vyksta išgertuvės.

„Anelei būstą skyrėme prieš metus, sutvarkėme krosnį. Ji kurį laiką gyveno Kiduliuose ir iš jų parsivežė Albiną.

Šiame name seniūnijos socialinės darbuotojos ir priešgaisrinės apsaugos pareigūnai lankėsi ketvirtadienį, tikrino, ar saugiai įrengtos ir naudojamos krosnys.

Tą kartą Anelės bute nevyko išgertuvės, tačiau žinau, kad ketvirtadienį moteris gavo pensiją.

Marytė gyvena tame pačiame name, antrame aukšte. Užpernai tragiškai žuvo jos sūnus. Po šios nelaimės Marytė ėmė stipriai girtauti", - portalui lrytas.lt pasakojo Kudirkos Naumiesčio seniūnas Vincas Puida.

Švaistėsi kirviu

Manoma, kad penktadienį ši trijulė surengė išgertuves, kurios po vidurnakčio baigėsi kraupia tragedija.

Šakių policijai apie nusikaltimą buvo pranešta apie pusę pirmos nakties - esą prie namo durų guli moters lavonas.

Atvykę pareigūnai aptiko dar vieną lavoną. Negyva moteris gulėjo prieangyje.

Manoma, kad išgertuvių metų Albinas susipyko su moterimis ir griebėsi kirvio.

Marytė ir Anelė bandė pabėgti nuo įtūžėlio, tačiau nesuspėjo.

Pensininkę mirtini smūgiai į kaklą ir galvą pasivijo priebutyje, o Marytę - prie lauko durų.

Įtariamasis - žiauraus būdo

Miestelio gyventojai pasakojo, kad kalėjimo duonos anksčiau ragavęs Albinas yra žiauraus būdo, tačiau moka apsimesti mandagiu ir nuolankiu.

Šakių pareigūnams žinomas, Albinas anksčiau buvo teistas už sunkų kūno sužalojimą - jis žmogui išdūrė akį.

„Buvau tame name po žmogžudystės. Visur telkšo kraujo klanai. Be šeimininkės likusį Anelės šunelį atidaviau veterinarui - gal kas paglobos.

Bute buvo rasti trys pilni vyno buteliai - ne viską spėjo išgerti", -- sakė seniūnas V. Puida.

Gyventojai nesijaučia saugūs

Ir jis, ir miestelio gyventojai jau daugybę kartų prašė, kad Kudirkos Naumiestyje dirbtų ne atvažiuojantis, o nuolatinis policijos pareigūnas.

„Mums jis būtinai reikalingas, kad galėtume tuoj pat kreiptis pagalbos. Iki Šakių -- 25 kilometrai, kol prisišauksi, tai bus per vėlu.

Mums pasakė, kad esą patys turime rūpintis tvarka. Tačiau yra miestelyje tokių žmonių, kurių prisibijo ir gyventojai, ir aš pats.

Praėjusių metų rugsėjį miestelyje vidury šviesios dienos gėlių paviljone buvo nužudytas jo 57 metų savininkas.

Ir tada policijos vadovų prašėme, kad skirtų mums ne atvažinėjantį apylinkės inspektorių, nes nelaimės nesibaigs. Taip ir įvyko", - neslėpė nusivylimo seniūnas V. Puida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.