Kelių erelių siaubas - teisiamųjų suole

Dar visai neseniai gaudęs ir baudęs kelių erelius, sostinės kelių patrulių rinktinės vadovas Marius Putrimas dabar teisiamųjų suole aiškinasi, kodėl vienai greičio mėgėjai padėjo išvengti atsakomybės.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas")

Mar 21, 2013, 9:42 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:41 PM

M. Putrimas yra kaltinamas piktnaudžiavimu pareigomis ir dokumentų suklastojimu.

Kartu su juo prieš Vilniaus apylinkės teismą stojo ir Irina Salygina. Jai, patekusiai į kelių policijos nemalonę, pagalbos ranką ištiesė M. Putrimas.

Tėvystės atostogų išėjęs Vilniaus kelių patrulių rinktinės vadas į teisiamųjų suolą sėdo dėl 2010 metų gegužę įvykdyto nusižengimo.

Greitį mėgstančią I. Salyginą stacionarūs greičio matuokliai nufotografavo du kartus.

Už greičio viršijimą moteriai grėsė nemažos baudos, bet paploninti piniginės ji nenorėjo.

I.Salygina apie savo bėdas papasakojo pažįstamui.

Šis prasitarė, kad Vilniaus kelių patrulių rinktinei vadovauja jo draugas, ir pažadėjo sutvarkyti reikalus.

Draugas pažadą tesėjo. Jis kreipėsi į M.Putrimą, o šis surašė protokolą, kad automobilio savininkė – I.Salyginos duktė – atsisakė įvardyti, kas važinėjo jos automobiliu.

Moteriai buvo skirta bauda.

Nors I.Salygina greitį viršijo dukart, o jos duktė esą abu kartus atsisakė nurodyti pažeidėją, M.Putrimas surašė vieną protokolą, o ne du, ir dar labiau palengvino I.Salyginos dalią.

Už automobilio savininko pareigų neatlikimą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 300 iki 500 litų, jeigu asmuo už tokį patį nusižengimą jau yra baustas, skiriama 500–2000 litų bauda.

Kaip vakar teisme teigė Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas, automobilio savininkui atsisakius nurodyti, kas sėdėjo prie jo automobilio vairo, eismo taisyklių pažeidėjui administracinė byla nėra nutraukiama. Kelių erelį bandoma surasti kitais būdais, tačiau ne visada pavyksta.

M.Putrimas Vilniaus kelių patrulių rinktinei oficialiai vadovauja iki šiol. Prokuratūrai jo atžvilgiu pradėjus ikiteisminį tyrimą, pareigūnas pasiprašė išleidžiamas tėvystės atostogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?