Meilės kaliniui apakinta klaipėdietė pardavė butą

Neįgali 32 metų klaipėdietė taip pamilo nė karto nematytą už grotų sėdintį vyrą, kad jo prašoma vieną po kitos ėmė paskolas ir net pardavė butą.

Teisme A. Mendžickas (dešinėje) visą laiką slepia galvą po gobtuvu, R. Brinkevičius apsimeta niekuo dėtas.
Teisme A. Mendžickas (dešinėje) visą laiką slepia galvą po gobtuvu, R. Brinkevičius apsimeta niekuo dėtas.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

Mar 25, 2013, 5:02 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:45 AM

Ši istorija prasidėjo 2010-ųjų rugpjūtį, kai per vieną televizijos kanalą Inga (vardas pakeistas. – Red.) išvydo žinutę, kad vaikinas ieško draugės rimtiems santykiams. Draugystės ištroškusi kurčia klaipėdietė su vyru ėmė bendrauti SMS žinutėmis.

Po mėnesio moteris sužinojo, kad jos naujasis draugas 27 metų kaunietis Aurimas Mendžickas atlieka bausmę Alytaus pataisos namuose. Tačiau tai jos nesutrikdė. Tuomet ji jau buvo pamilusi Aurimą net jo nemačiusi. Tai, kad vyras sėdi už grotų, jos neišgąsdino.

Neilgai trukus mylimasis viename laiške paprašė paskolinti 80 tūkst. litų, o telefonu atsiųstoje SMS – dar 20 tūkst. litų.

A. Mendžickas aiškino, kad šių pinigų reikia advokatui už paslaugas apmokėti – mat jis galėtų anksčiau išeiti į laisvę.

Vyras tikino, kad atsidūręs laisvėje jis parduos savo butą ir grąžins visas skolas. O pora susituoks ir gyvens kartu.

Leido pasilikti 2000 litų

Aštuonias klases specialiojoje mokykloje tebaigusi moteris labai troško kuo greičiau būti su mylimuoju.

Pinigų ji neturėjo, todėl rugsėjo 24-ąją nuėjo į kredito uniją „Sveikatos kreditas” ir pasiskolino 20 tūkst. litų, užstačiusi savo dviejų kambarių butą.

Neįgalumą dėl kurtumo turinti Inga iki aštuonerių metų visai negirdėjo.

Vėliau ji ėmė šiek tiek girdėti su klausos aparatu. Be to, moteris skaito iš lūpų, kai kalbama lėtai ir aiškiai. Tačiau ir tuomet pašnekovui frazes tenka kartoti kelis kartus.

Kredito unijoje moteris buvo viena, tačiau niekam nekilo jokių abejonių dėl jos sveikatos būklės. Aiškėja, kad ji nelabai suprato sutarties sąlygų ir fakto, kad turės grąžinti didesnę sumą – 30 tūkst. litų.

A. Mendžickas SMS žinute Ingai nurodė 18 tūkst. litų pervesti į savo motinos sąskaitą, o už likusius 2 tūkst. litų geradarys leido nusipirkti draugei ko tik širdis geidžia.

Pinigus gavusi motina sūnui pripirko drabužių, aparatūros.

Vėliau Inga du kartus A. Mendžickui pervedė po 750 litų – esą telefonui pirkti. Moteriai pasirodė keista, kad už grotų reikia tiek daug telefonų, bet klusniai vykdė prašymus.

Dar vieną 4000 litų paskolą užstačiusi butą ji paėmė iš Lietuvos pašto. 3000 litų ji tą pačią dieną pervedė į naujojo draugo tėvo sąskaitą.

Pigiai pardavė butą

2011 metų vasarį mylimasis paprašė paskolinti 65 tūkst. litų. Esą 20 tūkst. litų advokatui buvo maža, kad galėtų jam padėti ištrūkti į laisvę.

Inga pinigų neturėjo, bet iš už grotų atskriejo verslo planas. Esą jai tereikia sudaryti buto pardavimo su atpirkimo teise sutartį.

Moteriai telefonu viską nurodinėjo draugas iš kameros. Nešina visais dokumentais 2011-ųjų kovą ji atėjo į Klaipėdos 1-ąjį notarų biurą. Čia vėl niekam nekilo įtarimų dėl to, kad moteris kalba keistokai ar kažko nesupranta, jai nebuvo pasiūlyta pasinaudoti gestų kalbos vertėjo paslaugomis.

Buto pardavimo sutartis su atpirkimo teise įforminta kauniečio Ričardo Požėros vardu.

Inga sutiko dviejų kambarių butą Debreceno gatvėje parduoti už 65 tūkst. litų, nors iš tiesų tuo metu toks butas kainavo dukart brangiau. Moteris toliau vykdė mylimojo nurodymus.

28 762 litus ji grąžino „Sveikatos kreditui”, o 24 tūkst. litų davė mylimojo atsiųstam Ronaldui Brinkevičiui, kuris pinigus turėjo nuvežti A. Mendžickui. Pačiai Ingai neliko nė lito.

Laiškai – su širdutėmis

Vedžioti už nosies menkai gyvenime tesiorientuojančią moterį A. Mendžickui nebuvo sunku.

Savo auką jis laiškuose vadino malonybiniais epitetais – žmonyte, zuikučiu, angeliuku, tikindavo, kad ją myli ir trokšta kuo greičiau vesti. Jis laiškus apklijuodavo raudonomis širdelėmis ir pasirašydavo: „tavo vyrelis”.

Vyras suokdavo, kad negali nurimti galvodamas, kaip jai reikia jaustis prisiskolinus pinigų. Graudino – jam esą sunku, bet žudytis jis nesirengia. Tikino, kad bendromis jėgomis vis tiek ką nors sugalvos.

Senelis jam esą padovanojo daug vertingos žemės, tad ją pardavus bus galima grąžinti visas skolas. Ir dar liks. O tuomet jie gyvens kartu, įsivaikins dvynukus ir niekas jų nebeišskirs.

2011-ųjų sausį Inga buvo nuvažiavusi į Alytaus pataisos namus vildamasi pasimatyti su savo gyvenimo meile. Tačiau pasimatymas neįvyko, nes poros oficialiai niekas nesiejo.

Tuomet Aurimas pasirašė pareiškimą tuoktis, o moteris reikiamus dokumentus nunešė į Alytaus metrikacijos skyrių. Pora žiedus turėjo sumainyti balandžio 15-ąją.

Mylimasis vedė kitą

Tačiau vestuvės neįvyko. Pasirašiusi buto pardavimo sutartį ir daugiau kaip 24 tūkst. litų perdavusi R. Brinkevičiui be jokio raštelio, Inga mylimajam iškart nusiuntė SMS žinutę.

Po to porą mėnesių tvyrojo tyla. Vėliau A. Mendžickas žadėjo, kad į Ingos sąskaitą bus pervesti pinigai, bet tai ir liko tik pažadai.

Nesulaukusi skambučių Inga pati bandė skambinti būsimam vyrui, bet numeris buvo užblokuotas. Jis dar buvo atsiuntęs SMS žinutę, žadėjo atlyginti skolas dalimis ir prašė susitaikyti, ant jo nepykti.

Ingos laukė dar vienas smūgis – paaiškėjo, kad Aurimas suokdamas apie meilę jai vedė kitą.

Aukos tėvas sutrikęs

Apgautos moters tėvui, kuris yra verslininkas, sunku ramiai išsėdėti Klaipėdos apylinkės teismo salėje, kur nagrinėjama baudžiamoji byla dėl sukčiavimo. Vyras negali nustygti vietoje, kai klausiama teisėjos, ar viską suprato, Inga linksi galvą ir teigia, kad viskas taip ir buvo. O dar dažniau atsako – nepamenu.

Ingos gynėjas prašė teismo atsižvelgti į tai, kad jo ginamoji nesugeba abstrakčiai mąstyti, ji prastai girdi, tegali atsakinėti į trumpus ir aiškius klausimus.

Tėvas pasakojo, kad Inga gimė turėdama širdies ydą, jai buvo atliktos kelios širdies operacijos.

„2008-aisiais padovanojau jai butą Debreceno gatvėje. Dėl to jau prigadinome daugybę nervų. Prieš keletą metų Inga susituokė. Paaiškėjo, kad jos vyrui terūpėjo viena – kuo greičiau išvilioti butą.

Kai tai iškilo į viešumą ir buvęs žentas suprato, kad buto negaus, Inga liko viena – vyras su ja išsiskyrė”, – pasakojo verslininkas.

„Baiminausi, kad ji nesugalvotų kam nors to buto perrašyti. Pats namuose laikiau visus dokumentus. Tačiau tai neapsaugojo nuo bėdos – Inga gavo buto dokumentų kopijas. Pamenu, kaip ji džiaugėsi, kad yra įsimylėjusi, kad turi berniuką iš Kauno ir norėtų su juo gyventi, bet man net neužsiminė, kad jis nuteistas ir atlieka bausmę”, – apmaudą liejo tėvas.

Vyras su dukterimi daug bendrauja, puse etato įdarbino ją valytoja savo bendrovėje. Tėvo teigimu, kalbantis duktė dažnai linkčioja galvą tvirtindama, kad viską supranta, o kai perklausi, apie ką kalbėta, ji tik šypsosi ir sako, kad iš tikrųjų nieko nesuprato.

Grasina iškeldinti

Inga tebegyvena tėvo dovanotame, dabar jau areštuotame bute. Tame pačiame Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėjama dar viena su šia istorija susijusi civilinė byla – dėl jos iškeldinimo. Butas liko neatpirktas.

Į teismą kreipėsi butą įsigijęs R.Požėra. Ingos gynėjas irgi kreipėsi į teismą, kad civilinė byla būtų sustabdyta, kol nepaskelbtas sprendimas baudžiamojoje byloje.

Kratosi atsakomybės

Kaunietis Aurimas Mendžickas – spalvinga asmenybė.

Dešimt klasių baigęs 27 metų vyras už plėšimą, vagystę, turto prievartavimą, sukčiavimą ir kitokius nusikaltimus jau teistas penkis kartus.

Pastarąjį kartą nuosprendis jam buvo skaitomas Kauno apylinkės teisme 2010 metų gegužę už sukčiavimą. Subendrinus bausmes skirtas trejų metų laisvės atėmimas.

Kartu teisiamas Ingos buto pardavimo reikalais rūpinęsis 23 metų kaunietis Ronaldas Brinkevičius, baigęs tik aštuonias klases, teistas jau aštuonis kartus.

Jis aiškina tik geranoriškai padėjęs surasti nekilnojamojo turto agentūrą, kartu su pirkėju atvažiavęs iš Kauno į Klaipėdą, bet jokio atlygio už tai negavęs. Esą Inga jam jokių pinigų nedavusi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.