Į laisvę neišleistas vagišius siautėjo teisme

Keliolika kartų už įvairius nusikaltimus jau teistas Akmenės rajono gyventojas 26 metų Aivaras G. naują ikiteisminį tyrimą „užsidirbo“ net neišėjęs iš teismo salės.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2013-03-27 12:10, atnaujinta 2018-03-09 06:17

Viešosios tvarkos pažeidimas šiam vyriškiui buvo inkriminuotas po to, kai jis antradienį Akmenės rajono apylinkės teisme koja išspyrė kaltinamųjų suolo užtvaros duris.

Siautėti teismo salėje Aivaras G. ėmė supykęs dėl jam pratęsto suėmimo termino.

Vagystėmis įtartas Aivaras G. policijai įkliuvo dar praėjusių metų metų pabaigoje.

Pareigūnai šį vyriškį kartu su jo bendraamžiu Vadimu Č. sulaikė aiškindamiesi vagystes iš Naujosios Akmenės pirminės sveikatos priežiūros centro.

Kadangi į policijos rankas patekę vagišiai už analogiškus nusikaltimus buvo teisti ir anksčiau, teismas juos leido suimti trims mėnesiams.

Baigiantis suėmimo terminui tyrėjai kreipėsi į teismą prašydami šią kardomąją priemonę vagišiams pratęsti dar dviem mėnesiams.

Antradienio popietę kardomosios priemonės pratęsimui su bendrininku į Akmenės rajono apylinkės teismą atvežtas Aivaras G. tikriausia tikėjosi, kad suėmimo terminas jam nebus pratęstas ir jis išeis į laisvę.

Šioms viltims žlugus – teismas suėmimo terminą pratęsė dar dviem mėnesiams, Aivaras G. įsiuto.

Suimtasis koja spyrė į kaltinamųjų suolo užtvaros duris ir jas išlaužė. Siautėti ėmusį Aivarą G. netrukus sutramdė konvojaus pareigūnai. Tačiau išvedant lauk suimtasis dar spėjo įspirti į teismo salės ir į laukujas teismo pastato duris.

Įsiūčio sutramdyti nesugebėjusiam Aivarui G. teks ne tik atlyginti padarytus nuostolius – vyriškis bus teisiamas ir už viešosios tvarkos pažeidimą.

Už tokį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.