Anūkės atsakymas Kedžiams: „Nenoriu jūsų matyti“

Raseinių rajono apylinkės teismas išnagrinėjo Laimutės ir Vytauto Andriaus Kedžių prašymą nustatyti jų bendravimo su anūke tvarką. Ar jų prašymas bus patenkintas, paaiškės balandžio 16 d.

Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Apr 3, 2013, 7:29 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:37 PM

Laimutė Stankūnaitė ir jos advokatas mano, kad Kedžiai kol kas nėra pasiruošę matytis su anūke. To nepageidauja ir pati mergaitė.

Trečiadienį teisme išklausyta abiejų pusių nuomonė, savo žodį tarė Vilniaus ir Kauno vaiko teisių tarnybos atstovai, psichologas, kuriam buvo pavesta bendrauti su L. Stankūnaitės dukra ir teismui perduoti jos nuomonę.

Lrytas.lt žiniomis, mergaitė pareiškė, kad su seneliais matytis nenori. Tą patį ji sakė ir Kauno miesto apylinkės teisme, kur buvo apklausta ikiteisminio tyrimo teisėjo.

Dalį vaiko apklausos Kauno prokurorai sutiko perduoti Kedžių skundą nagrinėjančiam Raseinių rajono apylinkės teismui.

Teisėjui mergaitė papasakojo, ką jai teko patirti Kedžių ir Venckų namuose, kaip su ja elgėsi teta ir seneliai.

Kokiame ikiteisminiame tyrime liudijo L. Stankūnaitės dukra nebuvo atskleista net teismui. Aišku tik tiek, kad jis yra susijęs su jos buvusios globėjos Neringos Venckienės ir jos aplinkos galimai padarytais nusikaltimais, tarp jų ir žmogžudysčių organizavimo.

Kedžiai savo anūkės nematė nuo pernai metų gegužės 17 d., kai buvo įvykdytas Kėdainių rajono teismo sprendimas ir mergaitė išvaduota iš jos globėjos N. Venckienės namų.

Kol skundas dėl susitikimų su anūke neišnagrinėtas, Kedžiai su mergaite gali bendrauti tik laiškais, tačiau seneliams mergaitė jų jau kurį laiką nerašo.

Pasak L. Stankūnaitė, taip nusprendė pati mergaitė, nes Kedžiai laiškuose ją žemindavo dėl esą negražaus rašto, priekaištaudavo, kad ši jiems neiškart atsako, vis bandė sužinoti, kur vaikas gyvena.

Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę, kiekvieną pirmadienį, nuo 13 iki 17 val., Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato patalpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.