Joniškio teisme chuliganas pagrasino sušaudyti teisėją ir prokurorą

Antradienį Joniškio policijos pareigūnams teko skubėti į miesto apylinkės teismą tramdyti ten siautėti ėmusio chuligano.

Teismo salėje siautėjusį vyrą pareigūnai sutramdė ir uždarė į areštinę.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Teismo salėje siautėjusį vyrą pareigūnai sutramdė ir uždarė į areštinę.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 3, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:09 PM

Bylą dėl viešosios tvarkos pažeidimo nagrinėjęs teisėjas pavojaus signalą paspaudė po to, kai šiuo nusikaltimu kaltinamas 64 metų Vaclovas Žakaitis pamėgino atplėšti posėdžių salėje esančios pakylą.

Iš kaltinamojo judesių buvo galima spręsti, kad atplėštos pakylos dalį kaltinamasis ketina sviesti į teisėją.

Prieš tai V. Žakaitis teismo salėje pagrasino sušaudyti prokurorą ir teisėją.

Sutramdyti teismo salėje siautėti ėmusį kaltinamąjį čia atskubėjusiems patruliams padėjo ir du į kitą bylą liudyti iškviesti, koridoriuje teismo posėdžio pradžios lūkuriavę policijos pareigūnai.

Išvydęs policininkus V. Žakaitis nesiliovė grasinti posėdžio dalyviams. Vengdamas sulaikymo vyriškis apspardė du policijos pareigūnus, tačiau buvo sučiuptas ir išvestas iš teismo salės.

Sumušė jam neįtikusį vyrą

Anksčiau neteistas V. Žakaitis į policijos pareigūnų akiratį pateko 2011 metų spalio pirmąją, kai vidurdienį Žagarėje (Joniškio raj.) esančio namo kieme sumušė čia gyvenantį vyriškį.

Jam neįtikusiam žagariškiui V. Žakaitis kelis kartus smogė kumščiu į galvą ir apspardė.

Dėl viešosios tvarkos pradėtą ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai bylą perdavė nagrinėti Joniškio rajono apylinkės teismui.

Teisėjas paspaudė pavojaus signalą

Antradienį į bylos nagrinėjimą atvykęs V. Žakaitis per teismo posėdį ėmė įžeidinėti prokurorą ir kitus proceso dalyvius.

Kai teisėjas kaltinamąjį perspėjo liautis įžeidinėjus proceso dalyvius ir pareikalavo laikytis tvarkos, V. Žakaitis pareiškė galįs čia visus sušaudyti ir pamėgino atplėši posėdžių salėje esančios pakylos dalį.

Tai pamatęs teisėjas nieko nelaukdamas paspaudė pavojaus signalą.

Sulaikytą ir iš teismo salės išvestą V. Žakaitį pareigūnai uždarė į areštinę. Dėl grasinimo nužudyti pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Kitame teisme siautėjo vagišius

Pastaruoju metu panašių incidentų teismuose pasitaiko vis dažniau.

Kovo 27-ąją policijos pareigūnams teko tramdyti Akmenės rajono apylinkės teismo salėje siautėti ėmusį vagystėmis kaltinamą šio rajono gyventoją 26 metų Aivarą G.

Siautėti teismo salėje Aivaras G. ėmė supykęs dėl jam pratęsto suėmimo termino.

Sužinojęs, kad suėmimo terminas jam pratęsiamas dar dviems mėnesiams Aivaras G. spyrė į kaltinamųjų suolo užtvaros duris ir jas išlaužė. Išvedant lauk suimtasis dar spėjo įspirti ir į teismo salės bei į laukujas teismo pastato duris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.