Seimo darbuotojų susitikimas – teismo salėje (atnaujinta)

Teismas atvertė dar vieną bylą dėl beveik pusės milijono litų, dingusių iš Seimo kasos. Praėjusių metų pabaigoje už šių pinigų iššvaistymą ir pasisavinimą nuteista buvusi Seimo kasininkė  Regina Petkelienė į Vilniaus apylinkės teismą buvo atgabenta iš Panevėžio pataisos namų.

Teismas nepradėjo nagrinėti Seimo kanclerio J. Mileriaus bylos.<br>T. Bauras
Teismas nepradėjo nagrinėti Seimo kanclerio J. Mileriaus bylos.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 3, 2013, 1:25 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:09 PM

Teismo salėje jos laukė ne tik teisimųjų suole atsidūrę bendradarbiai, bet ir ašaras braukianti motina, kiti šeimos nariai. Į teismą atvykusi R. Petkelienės motina įsitikinusi, kad jos dukra tapo atpirkimo ožiu.

„Netikiu, kad niekas nepastebėjo, jog kasoje trūksta pinigų, juk buvo daromos revizijos. O jei tikrintojai rado pažeidimų, kodėl jos iš karto neatleido?“ - svarstė pensininkė.

Ji tiki dukters pasakojimu, kad pinigus iš Seimo kasos skolindavosi ir Seimo Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė. Motina prisiminė, kad R. Petkelienė stengėsi stropiai vykdyti savo viršininkės nurodymus, „2008 metais jai įteikė padėkos raštą, o 2009 metais uždėjo antrankius, kur tai matyta?“ - piktinosi kaltinamosios motina.

Tarp dvylikos teisiamųjų – ir Seimo kancleris Jonas Milerius. Apie savo vaidmenį šioje istorijoje iš anksto kalbėti jis nenorėjo. „Teismui papasakosiu visas detales, savo parodymų keisti nesiruošiu. Kaltas aš ar nekaltas, nuspręs teismas. Aš negaliu pats sau būti teisėjas“, - kalbėjo J. Milerius.

Papasakoti, kaip buvo tvarkomi Seimo finansai, kaltinamieji neturėjo galimybės. Pirmasis teismo posėdis buvo atidėtas, nes neatvyko dvi kaltinamosios - Ilona Mažeikytė, Sigita Karpickienė bei trys advokatai.    I. Mažeikytė pranešė, kad yra išvykusi į komandiruotę Danijoje, S. Karpickienei nepavyko įteikti šaukimo.

Teismas gavo kaltinamojo Arvydo Algimanto Švedo advokato prašymą jam iškeltą bylą nutraukti dėl senaties, tačiau šį prašymą atsiuntęs teisininkas teisme nepasirodė, todėl jo prašymas bus svarstomas kitame posėdyje.

Su advokatų darbo grafiku susipažinęs teisėjas žada kreiptis į Vilniaus apylinkės teismo administraciją ir prašyti, kad ši sudėtinga byla būtų laiko prioritetine ir nagrinėjama skubos tvarka.   Šioje byloje – dvylika kaltinamųjų: R. Petkelienė,  Seimo kancleris J. Milerius, buvusi Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorė D. Petrauskienė, jos pavaduotoja Dalė Špakauskienė, Finansų departamento darbuotojos Nijolė Judinienė, Alė Klovaitė, Ilona Mažeikytė, Sigita Karpickienė, Irena Astrauskaitė bei Bendrųjų reikalų departamento darbuotojai Alvydas Milkevičius, Algirdas Tarulis ir Arvydas Algimantas Švedas.

R. Petkelienė bus teisiama dėl galimo dokumento suklastojimo, J. Milerius - dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo ir galimo dokumento suklastojimo, D. Petrauskienei įtarimai pateikti dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo ir aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.