Kauno prokurorams - grasinimai ir gedulinga kompozicija

Prie Kauno apygardos prokuratūros pastato Laisvės alėjoje naktį buvo

Apsaugos vaizdo kamera užfiksavo žmogų, kuris prie prokuratūros padėjo laidotuvių vainiką.
Apsaugos vaizdo kamera užfiksavo žmogų, kuris prie prokuratūros padėjo laidotuvių vainiką.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 5, 2013, 3:04 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:11 PM

Visa tai aptiko apie 7 valandą 30 minučių į darbą atėjęs prokuratūros budėtojas.

Policijos paimtame vaizdo įraše matyti, kad maždaug vidurnaktį gedulingą vainiką, puokštę ir degančias žvakes padėjo tamsiais drabužiais vilkėjęs jaunuolis.

Prieš tai Kauno apygardos prokuratūros, Kauno apygardos teismo darbuotojai bei vienas civilis asmuo gavo grasinančio turinio laiškus, grasinant susidoroti ir keliant atitinkamus reikalavimus.   Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą bei žmogaus terorizavimo.   Už šį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki dvejų metų.   "Tokie atvejai kartojasi. Jie netoleruotini, šiurkščiai pažeidžiami įstatymų reikalavimai ir už tokius pažeidimus bus taikomos griežtos įstatymais numatytos reagavimo priemonės“, - kalbėjo Kauno apygardos prokuratūros vadovybė.

Gedulo atributai prie prokuratūros pastato buvo dedami pačiame vadinamojo Garliavos pedofilijos skandalo įkarštyje. Tokie patys daiktai buvo rasti ir prie buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio namų.

Prokuratūros atstovai neatmeta, kad dviejų žmonių nužudymu įtariamo garliaviškio Drąsiaus Kedžio gerbėjų suaktyvėjimas gali būti susijęs su A. Milinio įsūnio Vaido nužudymo bylos tyrimu.

Pastaraisiais mėnesiais prokurorams pavyko aptikti svarbių įrodymų, kad vaikinas galėjo tapti vadinamųjų pedofilų medžiotojų auka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.